Nicklas Bendtner og Arsene Wenger fra de dager da de pekte i samme retning.

Selv i Premier League får de med seg hva som skjer i Norge, ihvertfall når det gjelder så synlige personer som Arsenal sin Lord, Nicklas Bendtner. Frem til overgangen til Rosenborg i sommer var det ingen som stilte spørsmålstegn ved om det var riktig av Arsene Wenger å miste troen og la Bendtner gå. 

Det er vanskelig å tro, men etter at Nicklas Bendtner har fått suksess i Rosenborg og ble toppscorer i Eliteserien, sammen med returen til det danske landslaget selvsagt, har flere i Premier League-klubben Arsenal begynt å leke med tanken om å få ham tilbake til Emirates. – En tanke som ifølge de nært på klubben som Sporten.com har snakket med har blitt skutt ned umiddelbart av manager Arsene Wenger.

Her kan du se alt som Arsenal skriver om sin manager

Arsene Wenger har klart å temme «troublemakeren» og tidligere «batman» Pierre-Emerick Aubemeyang etter overgangen fra Bundesliga, argumentet før Arsenal manageren meldte sin avgang var at Bendtner nå var «voksen» og ikke lenger var trøbbel.  Arsenal sin sannsynlige nye manager Thomas Tuchel har lang erfaring med Arsenal sin superstjerne Pierre-Emerick Aubemeyang fra tiden i Borussia Dortmund.

Les: Valgte Arsenal fremfor Bayern München

Nicklas Bendtner sier om sin gamle sjef at han var en viktig mann for fotballen og at han endret hvordan fotball ble spilt i England.

Da Niclas Bendtner kom til Rosenborg fikk han en oppblomstring som etter vår mening er knyttet opp til Rosenborg sin profesjonalitet, arbeidsmetodikk og spillestil. – Det som skjer på Lerkendal er ikke så ulikt det som er gjeldende teknikk i Bundesliga. Thomas Tuchel som gjorde stor suksess i Borussia Dortmund sverger til mange av de samme prinsippene og vil lett kunne ha nytte av den «drillingen» Nicklas Bendtner har fått det siste året.

Nicklas Bendtner signerte med Arsenal på grunn av Arsene Wenger allerede i 2004 mens han bare var en guttunge.

Har vunnet Premier League tre ganger.

Nicklas Bendtner var Arsenals eiendom i ni år, og har over 100 kamper for klubben. Det var i London at Bendtner ble slo igjennom for alvor.

Han var arrogant og levde opp til sitt kallenavn Lord, men han var også innimellom ganger strålende og avgjorde viktige kamper. Han var på lån i lange perioder og ble «hentet» tilbake i krisesituasjoner.

Det at han «gradvis» forsvant gjorde han uaktuell for Arsene Wenger. – Dette skal ha skuffet Arsenal manageren.

Umiddelbar maktkamp i klubben.

De som er tett på Arsenal vet det har vært konflikt innad i klubben i lang tid, det var vært turbulent mellom de to største eierne, mellom supporterklubben og ledelsen og også internt i mellom administrativ ledelse og sportslig ledelse. Arsene Wenger er klubbens sterke mann og når en slik naturkraft forsvinner oppstår det et vakuum som skal fylles.

Nå som Arsene Wenger avslutter sin lange karriere ligger veien åpen for en retur til Premier League og Arsenal.

Hva en slik overgang eventuelt vil koste blir bare spekulasjoner, men at det vil ende opp som en meget god investering for Rosenborg er sikkert.

Etter Arsene Wenger sin avgang hylles han av trenerkolleger og spillere.

Chelsea-manager Antonio Conte til Sky Sports. «Han har hatt en voldsom innflytelse på fotballen, og vi snakker om én av de beste managerne i verden»

https://twitter.com/GNev2/status/987257706858901505

Manchester United-sjef José Mourinho. «Hvis han er glad, er jeg glad. Er han lei seg, er jeg lei meg. Jeg er sikker på at vi vil vise Mr. Wenger den respekt han fortjener når lagene våre møtes 29. april».

Festing, plenty av medieoppslag sammen med varierende form gjorde at Arsene Wenger etterhvert mente ikke Bendtner sitt nivå har høyt nok.  – Det var ikke bare gode minner da de forlot hverandre.

Vi har snakket med folk i nærheten av klubben som bekrefter at de seriøst vurderer å bringe Nicklas Bendtner tilbake til sommeren. – Med den lange karrieren han har hatt er det mange som tror han er eldre enn 30 år, Lorden har flere år igjen før fotballskoene må legges på hylla.

Arsenal ønsker å hente supertalent Roberto Navarro, som er 16 år gammel fra Barcelona. En  toppscorer i den norske serien kan være en god mentor samtidig som han passer godt med sin eksplosive spillestil.

……………………………..

Bestill Blålinker. Kommersielle linker er en perfekt måte å bygge søkeverdi

Pluss Bilpleie er en komplett leverandør av bilpleietjenester i Oslo

Trenger du en etterforsker med erfaring fra Politiet – Jan Arnt Skjolde 

F7.no mange over, ingen ved siden

Sjekk ut oddsen i neste kamp