Beordret speidere til La Liga-kamp.. (foto: united, twitter)

Når resultatene uteblir hos Manchester United møter manageren en forutsigbar storm av kritikk og krav om å pelle seg langt unna den stolte klubben. Når resultatene leveres, ligger geni-merkelappen klar til bruk. Dette visste Erik ten Hag da han tok over klubben forrige sommer og forlot Ajax der han styrte det aller meste. Det nederlenderen ikke kunne forutse var Glazer Boys sin håndtering av det som skulle ende opp med salg i god tid før overgangsvinduet åpnet.

Der ulike medier, oss inkludert, gir Ten Hag pes for spillet som leveres, er Gary Neville mer opptatt av hva som skjer hos klubbeierne.

LES. 15 spillere misset flyet til La Liga-kamp

Neville er vanligvis raskt ute med å smelle ut mot Man United-spillere og managere som han mener ikke leverer i forhold til the good old days, men denne gangen går United-legenden «rett i strupen» på eierne.

-The Glazers er ansvvarlig. Det er sånn det fungerer. Du eier klubben og alt positivt og negativt går tilbake på deg. De arvet det beste på alle områder. De har stått bak 10 år med middelmådighet på og utenfor banen. De har satt en kultur med grådighet, dårlig disiplin, ubesluttsomhet og usikkerhet som preger klubben, skriver Neville i en twittermelding.

LES OGSå: Alle 92 Premier League-managere med minst to sesonger er rangert fra best til dårligst

Før han legger til at The Glazers må få opp farten med å selge klubben og tillate i det minste at det som skjer utenfor banen blir håndtert rett og før til å reset tonen og kulturen i klubben.