Granit Xhaka

Inntil nylig var Granit Xhaka kaptein for Arsenal, men nå kan sveitseren snart være historie i den engelske storklubben.

Den 27 år gamle midtbanespilleren er fortsatt ute i kulden etter to uker latterliggjøring av klubbens fans og river av Arsenal-drakten når han blir erstattet i kampen mot Crystal Palace.

Dette er utvilsomt en sak som har minst to sider.

Les: Spiller ut sesongen, men så er det slutt

I de siste månedene har Arsenal-fans vært ekstremt negative til sin kaptein, da han ble byttet ut kokte det over. – Det hjalp ikke at det var «formidlende» omstendigheter Arsenal-manager Unai Emery tok umiddelbart kapteinsbindet fra Xhaka og har ikke sendt sveitseren ut på banen etter episoden.

«Vi trenger en spiller som Granit Xhaka, men jeg vet ikke om han kommer til å spille igjen».

«Jeg vet ikke om han er mentalt klar for å hjelpe oss og fortsette å forsvare Arsenal-trøyen,» sa Unai Emery på en pressekonferanse før lørdagens kamp mot Leicester i Premier League.

Les på Popidol: Evighetsmaskinen Ozzy er tilbake

Spanjolen forklarer at klubben for øyeblikket snakker med Granit Xhaka, som tidligst kan selges januar.

«Vi må spille mange kamper i november og desember».

«Klubben snakker med ham, og vi må bestemme hvordan han føler seg og hvordan jeg kan forestille meg å bruke ham,» sier Emery.

Noen dager etter kampen mot Crystal Palace, ba sveitseren om unnskyldning for oppførselen til Arsenals fan og la ut på Instagram og kom med en lang forklaring.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Message to the fans;

Et innlegg delt av Granit Xhaka (@granitxhaka)

«Scenene da jeg ble byttet ut har rørt meg dypt. Jeg elsker klubben og vil alltid gi meg 100 prosent.

«Følelsen av å ikke bli forstått av fansen og gjentatte alvorlige angrep på stadion og på sosiale medier de siste månedene har såret meg dypt».

– Folk har sagt ting som: ‘Vi knekker bena’, ‘dreper din kone’ og ‘vil at datteren din skal få kreft’. Det gjorde at jeg nådde kokepunktet, skrev han til fansen.

Granite Xhaka byttet til Arsenal i 2016 og har kontrakt utløp sommeren 2023.

Lørdagens kamp mellom Arsenal som inntar femteplassen i Premier League og ligaens nummer tre fra Leicester begynner klokka 18.30.