Cristiano Ronaldo med en lett "hepp"

Tallet er 700!: Så mange ganger har Cristiano Ronaldo sendt ballen i mål som en profesjonell fotballspiller hvis du setter sammen scorede mål for både klubb og landslag. – De som argumenterer med at han ikke er en av verdens aller beste får stadig større problemer med å forsvare sitt ståsted.

Mandag rundet portugiseren den imponerende milepælen da han reduserte til 1-2 mot Ukraina i EM Kvalifiseringen. – Ronaldos scoring endte med å bli kampens siste og med det er Ukraina seg klare til EM som vinner av gruppe B.

Les: Evighetsmaskinen Roger Federer satser på OL-deltakelse for femte gang

Portugal klarer fortsatt å kvalifisere seg til EM på gruppens andreplass, men pustes i nakken av Serbia, som har ett poeng mindre enn Ronaldo og co. på tredjeplass med to kamper igjen.

Ukraina la grunnlaget for seier i kampens første halvtime.

Etter drøye fem minutter kom hjemmelaget foran da Roman Yaremchuk, som til daglig trener av Jess Thorup i belgiske Ghent, nær målet sparket en returball inn i boksen etter et hjørnespark.

Rundt 20 minutter senere sparket Andriy Yarmolenko også kjølig et flatt innlegg inn i boksen i mål.

Les: Greta Thunberg har fått med seg Ajax

Den ukrainske ledelsen i andre omgang førte til at portugiserne satset fremover uten at det ble spillermål av det.

Cristiano Ronaldo scoret sitt historiske mål på straffespark etter at Taras Stepanenko blokkerte et skudd med hånden rett foran mål. – Han blir dermed den sjette spilleren som har klart 700 profesjonelle mål.

Men til tross for stort press i sluttfasen, kom det ikke flere mål

Frankrike hadde også muligheten mandag kveld, men de forsvarende verdensmesterne må vente litt på å innløse billetten etter at den endte 1-1 hjemme på Stade de France i Paris.

De to nasjonene topper gruppe H med 19 poeng hver. Imidlertid er tyrkerne på topp på grunn av bedre statistikk.

Cristiano Ronaldo har scoret 700 mål som profesjonell fotballspiller over en periode på 17 år:

Ukraina er klar for EM

Ukraina sikret seg tilgang til europacupfinalen mandag i 2020. Det ble en realitet da ukrainerne hjemme slo Portugal 2-1.

Følgende fem land har kvalifisert seg til EM så langt:

• * Belgia.
  • * Italia.
  • * Russland.
  • * Polen.
  • * Ukraina.

Europa-mesterskapet i 2020 er den 16. utgaven av turneringen og vil bli avholdt i 12 forskjellige land fra 12. juni til 12. juli.