Hjem Fotball UEFA truet med Champions League forbud- må selge unna
UEFA truet med Champions League forbud- må selge unna

UEFA truet med Champions League forbud- må selge unna

september 26, 2017

De franske gigantene Paris Saint-Germain ble truet med Champions League-forbud av UEFA etter sommersigneringen av Neymar og Kylian Mbappe. Neymar kom til klubben for 222 millioner euro etter å ha utløst en utkjøpsklausul hos Barcelona.

Den spanske avisen El Pais skriver at PSG ble tvunget til å lage en liste på åtte spillere som må selges. Etter press fra Bayern München, Juventus og Real Madrid, har UEFA truet å stenge PSG ute fra europeiske konkurranser i «flere år», med mindre de jobber hardere for å overholde Financial Fair Play.

Ifølge El Pais, reagerte klubben umiddelbart på truslen, i løpet av 48 timer hadde Paris Saint-Germain laget en liste på åtte spillere som ble «lagt ut for salg».

De åtte var: 

Angel Di Maria, Javier Pastore, Blaise Matuidi, Lucas Moura, Julian Draxler, Hatem Ben Arfa, Serge Aurier og Thiago Silva.

Bare Aurier og Matuidi ble solgt i sommer til en samlet pris på 41 millioner pund, det er langt igjen til mål.

Aurier signerte for Tottenham på «Transfer Deadline Day» for 23 millioner pund, mens Matuidi  gikk til Juventus for 18 millioner pund.

La Liga president Javier Tebas hadde noen kraftige uttalelser i sommer om Paris Saint-Germain: » Vi har oppdaget at de pisser i basenget». Og PSG ler av UEFAs FFP-regler».  La Liga prøvde med regelboken i hånd å stanse overgangen for Neymar.

 

La Liga presidenten fortsetter: «Det handler ikke bare om PSG, men også Manchester City, de trenger enorme TV inntekter hvis de skal forsvare sine kjøp.»

Paris Saint-Germain må gjennomføre storsalg i januar vinduet for å få balanse i bøkene. Mange forståsegpåere mener at etter krangelen mellom Neymar og  Edinson Cavani blir klubben nødt til å velge hvem de skal satse på og da er det Cavani som ryker.

Det er ikke satt noen nøyaktig sum, men skal de få balanse i bøkene og samtidig kjøpe Kylian Mbappe etter leieperioden må de selge for minst en milliard kroner i januar og nesten tilsvarende i neste sommer.

 

Les også: