Hadde en gnistrende god debut, men manglet scoringen. (foto. chelsea, twitter)

Like sikkert som Financial Fair Play reglene er innført for å hindre utgiftsposter på steroider i forhold til inntektene, er at de største klubbene har sine advokater på saken for å finne smutthull. Flere klubber er på verstinglista, Juventus har blitt fersket for økonomisk snusk for å omgå reglementet. Kreativiteten ser ikke ut til å ta noen ende når storklubbene ønsker business as usual.

Newcastle skal fremover stanses fra å «selge» sponsoravtaler til selskaper de arabiske eierne står bak eller er tett knyttet til, dette for at inntektene ikke skal tillate uforholdsmessige store utgifter til spillerkjøp og lønninger.

LES: Bellingham takker nei til monster-tilbud!

I januar har Chelsea igjen tatt frem investeringsbuksene med de store lommene. Mykhaylo Mudryk, Benoit Badiashile og Noni Madueke er alle hentet for store overgangssummer og uvanlig lange kontrakter. Mudryk har signert 8,5-årsavtale med Chelsea, nå akter UEFA å stanse strategien til de amerikanske eierne.

Ifølge The Times vil UEFA sette en grense på hvor mange år en klubb kan fordele overgangssummen. Med Mudryk-signeringen på 100 miilioner pund har Chelsea sikret at de styrer forbi Financial Fair Play med å dele salgssummen over 8,5 år.

The Times hevder UEFA nå vil sette en grense på fem års-kontrakter etter at flere klubber ha henvendt seg og vært kritiske til Chelseas bevisste strategi med uvanlig lange kontraktsløp.

Den engelske avisen skriver endringen vil komme neste overgangsvindu. Chelsea kan da fortsatt dele ut kontrakter på 8, 10 eller 20 år, men betalingen skal bokføres på de første fem årene.

LES: Ole Gunnar Solskjær befinner seg ikke på noen lister

Vi venter spent på neste smutthull som skal utnyttes.