Khabib Nurmagomedov

Vi er rimelig sikker på at russiske Khabib Nurmagomedov ikke ser på seg selv som en lynrask ving, men heller et tanksenter. – Den tidligere UFC-mesteren i lettvekt, som kunngjorde sin pensjon fra MMA tidligere i år, er en ivrig fotball spiller og fan. Faktisk blir han ofte filmet mens han spiller i hjemlandet Russland.

Han har aldri tapt en eneste kamp i sin karriere, han la opp etter kampen mot Justin Gaethje. – Årsaken var at han lovte sin far på dødsleiet han skulle slutte å sloss, et løfte den ultimate MMA utøveren har tenkt til å holde.

Les: Nå skjer det enda en gang for Alexander Sørloth

Khabib Nurmagomedov som ble verdens beste MMA utøver etter å ha trent siden han var liten en spesiell russisk form for bryting. Han skal ha gjennomført brytekamper mot bjørneunder som fireåring sitter klar med pennen.

Han vil godta et tilbud fra en klubb og bli fotballspiller på heltid. – Aller helst vil han spille for Real Madrid

Hans ambisjon om å bli proff fikk et stort løft tidligere i år da han fikk et tilbud fra det russiske laget FC Kamaz. Det viser seg at tilbudet fra tredjedivisjonsklubben bare er ett av mange for russeren, som åpnet seg for sitt ønske om å akseptere «interessante» tilbud i en nylig Facebook Q & A-økt.

«Mange fotballklubber, de tilbyr meg en kontrakt,» sa Nurmagomedov. «Men jeg må komme i litt bedre fotballform. Fordi fotballform er litt annerledes enn MMA form.

Les: Buffon har sagt nei takk fem ganger, men klubben der det hele startet får et ja!

«Å Kjempe i MMA og spille i fotball, det er to forskjellige ting».

«Men jeg vet ikke [om jeg skal spille profesjonelt. Hvis noen klubber tilbyr meg [en avtale] og de kommer til meg med et interessant [tilbud], kommer jeg til å godta dette.»

Khabib er tydeligvis opptatt av å forfølge en «drømmekarriere» i fotball.

  • Å spille fotball på profesjonelt nivå er en barndomsdrøm, sa Dagestani-krigeren til Match TV. «Selvfølgelig har jeg et slikt ønske. Fotball er tross alt sportens konge.

«Spartak Moskva er selvfølgelig kjempebra, men det er innenriksnivå. Min drømmeklubb er Real Madrid.

«Faktisk var den første kampen jeg husker å se, Real vs Juventus i 1998 [Champions League-finalen]. Jeg husker at Mijatovic scoret fra en offside-posisjon, men vi vant likevel.»

Tidligere denne måneden kanaliserte Nurmagomedov sin indre Ronaldo Nazario når han spilte fotball, og fikk til og med godkjenningsmerket fra hovedmannen selv.