Hjem Fotball U21 EM finale: Vi har to navn til deg Serge Gnabry og Mitchell Weiser
U21 EM finale: Vi har to navn til deg Serge Gnabry og Mitchell Weiser

U21 EM finale: Vi har to navn til deg Serge Gnabry og Mitchell Weiser

juli 1, 2017

Da var det duket for U21 EM finale i Polen, ikke uventet var det to store fotballnasjoner som møtes, Spania som har sjarmert alle med store individuelle ferdigheter og leken fotball og Tyskland som spiller smart og gjennomorganisert fotball. 

Jeg sier på ingen måte at Tyskland spiller kjedelig fotball, for det er det lenge siden de har gjort, tysk fotball har fått til en imponerende kombinasjon mellom personlige ferdigheter og finesser og organisering. De er som en koriagrafert dans mens Spania mer er fri jazz.

Begge lagene er knallgode og det lover godt for fremtiden, det er mange her vi skal følge med på, men det var to som skilte seg ut. Serge Gnabry som har meldt overgang fra Werder Bremen til seriemester Bayern München og den til nå mer ukjente Mitchell Weiser forsvarsspiller på Hertha Berlin med fortid i Bayern München.

Spania som hadde god flyt inn mot finalen på lørdag møtte en velorganisert og entusiastisk tysk vegg, den tyske keeperen trenger ikke vaske drakten før neste kamp. Med unntak av de første minuttene av kampen foregikk stort sett det meste av spillet på Spanias sin banehalvdel.

 

Forvarsspiller Mitchell Weiser har scoret 7 mål på 5 år for sine klubblag, overraskelsen ble derfor ekstra stor da han rett før pause ble matchvinner med en fantastisk scoring. Hvis jeg tenker med om så er det ofte slik at når en forsvarsspiller en sjelden gang lager mål så blir det ofte spektakulært. Iansett Mitchell Weiser har vist seg frem og det åpner opp dører.

 

Serge Gnabry spilte knallbra og var med i veldig mye av det Tyskland skapte, Carlo Ancelotti manager i Bayern München satt trolig fornøyd å så på med en godfølelse for deres ferske kantspiller.

 

Spanias midtbanespiller Dani Ceballos som ifølge diverse overgangsrykter snart er i Real Madrid ble kåret til turneringens beste spiller.

Slik startet lagene:

Tyskland: Pollersbeck; Toljan, Stark, Kempf, Gerhardt; Haberer; Weiser, Meyer, Arnold, Gnabry; Philipp.

Spania: Kepa; Bellerín, Vallejo, Meré, Jonny; Llorente, Saúl, Ceballos; Deulofeu, Asensio, Sandro.

Les også: