Har blitt trofeer - og noen få år med hodepine. Foto: DFB. de

Die Mannschaft er bygget etter stein-på-stein prinsippet. Selv om diskusjonen kan gå høylydt om landslagstrenernes disponeringer og resultatet, blir det som oftest med diskusjonene. Derfor er det to ting ved prosessen til det tyske fotballforbundet som ikke overrasker.

Joachim Löw har selv gitt beskjed om at det er schluss etter EM-sluttspillet, noe som ender en spesielt suksessfull period for Die Mannschaft. Forrige gang det tyske fotballforbundet var ute etter ny trener, var tilbake i 2006. Også denne gangen følger tyskerne en fast oppskrift.

Les: Luis Suarez sender en oppløftende melding til Solskjær og United-supporterne

Löw kom gjennom nåløyet som assistenttrener for landslaget i 2004, ble lært opp og overbeviste nok til å ta over tøylene i 2006. Denne gangen er det også en intern kapasitet som stilller som sterkeste kandidat til jobben.

-Oliver Bierhof leder det tyske fotballforbundet, og forteller om prosessen.

-Vi har gode interne muligheter… Når vi har forlenget kontrakt med ham (U21-landslagstrener Stevan Kuntz), beviser det at vi er fornøyd med ham, og det tyske fotballforbundet har høye tanker om ham, sier Bierhof ifølge Bold.

Les på Popidol: Kacey Musgraves synger Willie Nelsons «On The Road Again» under «We’re Texas! fundraiser

Som legger til at dette er en prosess som skal gjøres nøye og riktig.

… Vi vil fortsatt holde øye med markedet. Vi gjør det rette ved å gi oss selv god tid, avslutter Bierhof.

Bayern München-sjefen Karl-Heinz Rummenigge er ikke like fornøyd med fotballforbundets «holde øye med markedet» (Les: hente Hansi Flick).

Les: Bayern München er «satt under angrep»