You and me Pep? (foto: haaland, twitter)

Erling Braut Haaland mot Robert Lewandowski er storduellen i tysk fotball lørdag. Verdensmester Pierre Littbarski tror nordmannen ender opp som best av dem.

Dortmund, med hjemmebane denne gangen, har bare slått Bayern to ganger på de ti siste kampene i alle turneringer. Polakken Lewandowski er Bundesligas superstjerne, men han utfordres av en ung nordmann.

LES: Barcelona planlegger et siste bud på Eric Garcia

Dette er fasiten så langt i 2020 i klubbkamper for de to:

Lewandowski: 32 kamper, 37 mål. Målsnitt: 1,16

Haaland: 28 kamper, 26 mål. Målsnitt: 0,93

Tysklands største avis Bild har spurt en rekke nåværende og tidligere, tyske fotballpersonligheter om Haaland kan bli bedre enn Lewandowski.

– Jeg tror faktisk Haaland kan det. I ung alder er han kommet lenger enn det Lewandowski var på samme tid, sier Pierre Littbarski.

Han ble verdensmester med Tyskland i 1990 og spilte over 500 kamper som proff.

LES: Liverpool får tilbid fra Bundesliga som blir vanskelig å takke nei til

Dieter Müller er en annen kjent tysk eks-spiller.

– Haaland har alle muligheter til å bli bedre enn Lewandowski selv om sistnevnte etter min mening nå er den perfekte fotballspiller. Haalands hurtighet gir ham noe helt ekstra, og så har han også en fantastisk venstrefot, sier Müller til Bild.

Tror ikke nordmannen når punktet

Flere av de andre profilene holder det åpent om Haaland kan komme opp i Lewandowski-kategorien eller ei. Klaus Fischer tror ikke nordmannen tar steget.

– Haaland har ikke godt nok hodespill, og høyrefoten hans er ikke på samme nivå som Lewandowski.