(c) Molde FK: Vegard Forren signerer

Molde fotballklubb velger å avslutte arbeidsforholdet til Vegar Forren etter han har innrømmet å ha lånt penger fra botkassa for å betale spillegjeld.

Ikke overraskende, men uklokt

32 år gamle Forren har slitt med spilleproblemer i lang tid,mandag ble han innkalt til et møte med klubbledelsen for å diskutere fremtiden. (advokatspråk for å få sparken). Han fortalte om sine spilleproblemer i et intervju med TV2:

«Jeg har alltid hatt noen problemer. Jeg har på en måte aldri vært i et uføre, men har tjent gode penger. Det har liksom alltid ordnet seg. Det har vært en utfordring fra jeg begynte å tjene penger. Det har vært en sykdom som har vært vanskelig å innrømme for seg selv»

Les: Velger Molde å sparke Forren kan de glemme å bli seriemestre

Det Molde gjør nå er uklokt, for det første får Forren nå i praksis et yrkesforbud, en så offentlig avskjed vil gjøre det ekstremt vanskelig for han å komme tilbake. – Dessuten vil Molde nå miste en god spiller og få et rykte på seg at hvis en ansatt havner i problemer vil han seile sin egen sjø.

Det er vanskelig å spå om fremtiden, men dette vil få negativ innvirkning på laget i lang tid.

Forren har 33 landskamper for Norge. Han har vært Molde-spiller siden 2007, avbrutt av korte opphold i de engelske klubbene Southampton og Brighton, begge uten at han fikk spilletid for førstelaget.

For Molde har han spilt 285 kamper.

32-åringens kontrakt gikk i utgangspunktet ut 2021.