Ikke happy med situasjonen. (foto: chelsea, twitter)

1-4 tap mot «fotballmyggen» Brentford i Premier League, 1-3 tap mot Karim Benzema og Real Madrid. Syv baklengs på Stamford Bridge på to kamper. Thomas Tuchel har i tillegg et problem som blir større for hver uke som går. Nå varsler Chelsea-manageren at ting må skje fort.

Tirsdag er det tid for returkampen mot Real Madrid på San Bernabeu, med et utgangpunkt som vil utfordre forsvarskynikeren Tuchel. Nå var riktignok Chelsea tilbake i helgen med 0-6 overkjøring av Southampton med scoringer av Mendoza, Mount, Werner og Havertz, men det er så mye uro i kulissene at en målorgie mot Premier Leagues 14. beste klubb ikke beroliger Chelsea-supporterne – eller Tuchel.

Granovskaia og gjengen hentet inn Romelu Lukaku for at belgieren skulle levere som i Serie A, med 20-30 scoringer i løpet av sesongen. Så langt har det blitt fem PL-scoringer på belgieren, i Champions League to. Det er bare ett av problemene til Tuchel.

Så var det nøkkelspillere som ga Thomas Tuchel det utrolige Champions League-trofeet etter noen måneder i managerstolen hos Chelsea. Med kontraktsutløp i sommer har Andreas Christiansen og Antonio Rüdiger vært i forhandlinger med Chelsea i ett år. Da Putin-kompis Roman Abramovich måtte legge klubben ut på tvangssalg, har ikke akkurat iveren vært stor etter å forlenge.

Klubben er også rammet av harde sanksjoner som delvis har lammet driften av Chelsea. Thomas Tuchel frykter at det bare vil eskalere før neste sesong.

-Det er mitt ønske som manager at vi får løst situasjonen og vi får en klar retning å gå i. Hvis det ikke skjer, kommer vi til å se lignende situasjoner som med AC (Christiansen) og Toni (Rüdiger), begynner Tuchel ifølge Bild.

Tuchel advarer mot mannefall.

-Det blir flere navn. Så kommer vi igjen til å snakke om det hele vinteren, agentene begynner å uttale seg, og så videre, advarer Tuchel.

De neste ukene vil Chelsea-manageren få lite tid til å bekymre seg for de økonomiske sidene ved klubben, her står de sportslige utfordringene i kø:

Champions League kvartfinale

Real Madrid – Chelsea, tirsdag

FA-Cup semifinale

Chelsea – Crystal Palace, 17. april

Premier League

Chelsea – Arsenal, 20. april

I en normal sesong hadde Thomas Tuchel storkost seg med det tette kampprogramet, men på Stamford Bridge er det alt annet enn business as usual. I advarselen Tuchel sender, hører vi også et varsel om at han ikke er med på veien videre uten en økonomisk forutsigbarhet.