Ronald Koeman i Barcelona drakt.

Det er bare noen timer igjen for Quique Setien som manager for Barcelona, det er haste innkalt til styremøte i morgen hvor den offisielle sparkingen skal skje.

Dog kan det i motsetning til sportssjef Eric Abidal ventes en dag eller to med å offentliggjøre det vi alle vet frem til en erstatter er på plass. – Få tror det i og med at det er utenfor sesong, kommer en midlertidig erstatter, men hvem vet! – Det skjer mye rart i Barcelona om dagen.

Les: Eric Abidal får sparken på mandag

Setens tid som sjef i Barcelona er 99,99999% sikkert over etter bare syv måneder, det ble ikke La Liga tittel (vunnet av Real Madrid) og etter å ha blitt tildelt et totalt ydmykende 8-2 tap av Bayern i Champions League-kvartfinalen er det slutt.

Mauricio Pochettino var den første kandidaten Barcelona ønsket seg, de har allerede snakket med ham etter Ernesto Valverdes ble sparket i januar. Han har et godt forhold til president Josep Maria Bartomeu og sportssjef Ramon Planes (den mest sannsynlige til å overta etter Eric Abidal). – Imidlertid ble forslag om Pochettinos ankomst møtt med hoderysting internt, så vel fra fansen som ikke glemmer hans Espanyol-fortid og hans tidligere uttalelser om å lede Barcelona. Pochettino sa sa at han heller vil jobbe på gården sin i Argentina enn å innta plassen på Blaugrana-benken.

Les: Messi er på 3. plass over de 50 beste Barcelona spillere gjennom tidene

Marca melder at den neste på lista er egentlig den første. Ronald Koeman har to ganger vært nære å lande drømmejobben som er å lede Barcelona. Hans relasjon til en annen og enda større klubblegende Johan Cruyff gjør han enda mer sexy for fansen. – Fans som har levd en stund husker at det var Koeman som scoret målet som ga klubben sin aller første europacup.

Det som er best av alt, nederlenderen lar seg definitivt ikke pille på nesen av noen, han har etter et forholdsvis lite vellykket manageropphold i Everton ledet Nederland som lå nede med brukket rygg på en utmerket måte. – Han hadde vært klar for Barcelona for lenge siden hvis det ikke hadde vært for ønsket om å fullføre reisen for Nederland tilbake til å bli en stor fotballnasjon. – Ideen var å gjøre det i EM som er utsatt til neste år.

Barcelona skjønner at det største problemet er at han har en kontrakt med Royal Netherlands Football Association (KNVB) når han leder landslag. Så før det er noe «ja» til Barcelona, ​​må han inngå en avtale om å forlate stillingen som trener i Nederland.

Barcelona sine sjefer har vært i konstant kontakt de siste dagene og tryglet om å redde dem, Marca melder at Koeman er sett på flyplassen i Barcelona.

Les: Juventus skal ikke ydmykes igjen, sender syv spillere på dør

Mens Koeman vil tilby litt ro og autoritet i et skjørt miljø, ville Pochettino fyre opp følelsene i klubben.

Hvis ingen av de to kommer Barcelona, er Barcelona B lags sjef Francisco Javier Garcia Pimienta et alternativ.