Hjem Ishockey Truer med å droppe VM
Truer med å droppe VM

Truer med å droppe VM

mars 18, 2017

En pågående lønnskrangel mellom Hoceky USA og spillerne på det amerikanske kvinnelandslaget kan føre til at laget ikke spiller i VM. USA har dominert i kvinnehockey de siste årenene, sammen med Canada, og har vunnet de tre siste verdensmesterskapene. Bare Canada har vunnet VM flere ganger.

Men årets VM, som begynner 31. mars, kan altså gå uten de regjerende mesterne, fordi spillerne ikke føler de får nok igjen for innsatsen. Den nåværende kontrakten gir spillerne 1000 dollar i måneden i seks måneder før OL. I tillegg får de en sum fra den USAs Olympiske komite når de deltar i VM, i tillegg til at utgifter dekkes under OL og de får en bonus som avhenger av plassering.

Spillerne sier at dette ikke utgjør en levelig lønn for innsatsen de legger ned og ønsker å få betalt også årene det ikke er OL.  Det forventes fortsatt at de skal trene fulltid og delta i konkurranser utenfor OL-år.

Men USA Hockey sier at de er der for å støtte spillerne, ikke for å ansette dem. Kontraktsforhandlingene har pågått i over et år. De har gått ut med at spillerne det spillerne krever vil utgjøre 8 millioner dollar i OL-år og 5.7 millioner dollar de andre årene. Det utgjør henholdsvis 237000 og 149000 dollar per spiller.

-Vi vet ikke hvor flere av disse summene kommer fra, sier Jocelyn Lamoureux-Davidson til AP.

-Vi vet hva vi har bedt om. De har kommet med disse tallene, og for oss var det «Er dette det vi har spurt om?».

-Vi står ved våre krav, og våre krav er å få en levelig kompensasjon.

Dave Ogrean, administrerende direktør i USA Hockey, har sagt til USA Today at om spillergruppen ikke vil spille finner de bare andre spillere til laget.

Les også: