Tomas Totland

De to klubbene Bodø/Glimt og Tromsø ble seriemestre i hver sin serie i fjor og med det vil de igjen neste år møtes i Eliteserien. Tromsø har i dag signert den 21 år gamle forsvarsspilleren Tomas Olai Totland på en fire-års avtale.

Han kommer fra Sogndal som etter å ha landet på 3.plass i OBOS-ligaen gikk ut i kvalifisering som de på høydramatisk vis tapte mot Mjøndalen. Dermed blir det bare et personlig opprykk for Tomas Olai Totland som sist sesong spilte 29 kamper og faktisk bidro med seks mål og fire assist. – Det er nettopp forsvarsspillerens sine angripende egenskaper som skal ha fristet Tromsø sin hovedtrener Gaute Ugelstad Helstrup.

Les: Den siste manageren fikk knapt nok tid til å ta på seg badebuksene

Tomas Olai Totland har de siste fire sesongene spilt for Sogndal. Totland er en ung spiller som allerede har opparbeidet seg godt med erfaring.

  • «Tomas er en ung spiller, med bra med erfaring allerede. Hans kvaliteter med gjennombruddskraft og fart er noe vi liker veldig godt. I tillegg er han veldig god 1m1 defensivt», sier Lars Petter Andressen, spillerlogistikkansvarlig i TIL.

Profilen hans passer perfekt ut ifra de kriteriene vi ser etter, og vil gi oss god konkurranse om backplassene.

  • Vi har vært tydelige i den jobben vi har gjort hittil rundt spillerlogistikk at det vi ser etter hovedsakelig er unge, talentfulle spillere som kan trene mye og ønsker å ta store steg i perioden sin hos oss, fortsetter Lars Petter.
  • Tomas har spilt mest venstre back i året som var, men er enda bedre på høyre. Dette gir oss bra konkurranse på backene, avslutter han.

Les: Özil har forhandlet seg frem til en genial avtale