Arda Turan med lissepasning.

34 år gamle Arda Turan har det som plommen i egget i Tyrkia, det bare tre år siden han risikerte 12,5 års fengsel for å ha sloss sangeren Berkay Sahin, det hele skjedde mens han spilte for Basaksehir på lån fra Barcelona. – Tidligere samme år (2018) ble han i mai utestengt i 16 kamper for å ha dyttet en linjemann. Det er den lengste utelukkelsen Tyrkias fotballforbund har ilagt. Senere ble straffen redusert til ti kamper.

Året før, juni 2017 var Turan i media igjen for andre ting en prestasjoner på banen. – Han angrep en sportsjournalist (noe vi skjønner veldig godt) om bord på et fly under et landslagsoppdrag. Han ble da sendt hjem og fikk ikke spille for Tyrkia noen dager senere.

Les: Max Allegri og Dybala gjør det eneste rette

Heldigvis har Tyrkias største fotballstjerne en venn og beundrer i president Recep Tayyip Erdogan, som også var til stede i hans bryllup. – Man har rimelig korte karriere utsikter hvis du som dommer sender en venn av Tyrkias president i fengsel. – De to kamphanene måtte ta hverandre i hendene og be om unnskyldning og gi penger til et veldedig formål.

Arda Turan er en fantastisk fotballspiller som er i 2020 dro tilbake der det hele startet i Istanbulklubben Galatasaray. – Denne sommeren stod fristelsene i kø, seriemester Atlético Madrid manager Diego Simeone tilbød han et siste år i La Liga og de franke usannsynlige mestrene Lille var også på tilbudssida.

Arda Turan har signert en ny ettårskontrakt med Galatasaray.

Les på Popidol: Neymar hadde visst lånt tryllestaven og usynlighetskappen til Potter

34-åringen har tidligere spilt for Atletico Madrid og Barcelona.