Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussihar vært en slags vandrende fant i europeisk fotball siden han forlot Fredrikstad for første gang for over 10 år siden. -Han har spilt for Heerenveen i Nederland og Hoffenheim i Tyskland, her hjemme har han i tillegg til Fredrikstad i to runder spilt for både Lillestrøm og Rosenborg. 

Etter greske Olympiakos lånte han ut til Qarabağ i Aserbajdsjan har han endelig funnet et sted han virkelig trives og blomstrer, den svenske storklubben AIK. – Han bøtter inn mål og imponerer stort, naturlig nok er fans redde for å miste den norske landslagsspilleren fordi da han kom var klubben usikre og ga han en kortsiktig kontrakt ut sesongen.

Les: Fansen håper at det er sant at Serie A klubben skal selges

Men han beroliger fansen:
«Det eneste som kan bli kvitt meg herfra, ville være om det ville ende opp mye, mye penger på bordet, for familiens skyld,» sier han i podcasten Lundh.

Før 2018-sesongen valgte Tarik Elyounoussi å flytte til AIK, og han liker livet i klubben, og det ble slettes ikke verre etter de vant SM-gullet. Han forteller i podcasten at han ikke engang vet hva han tjener i AIK, og påpeker at det var knapt for pengene som han valgte å gå til Allsvenskan etter flere år i utlandet i Tyskland, Hellas og Azerbadjzan.

Men gitt at han har gjort ni mål i løpet av årets sesong og også sitter på en utgående kontrakt, er det ikke rart at noen AIK er bekymret for at Tarik Elyounoussi skal bevege seg.

«Jeg prøver å ha det rette fokuset. Det svinger raskt i fotball, du kan bli syndebukk en dag og helt neste. Derfor er det viktigste for meg å ta vare på kroppen min, ha det rette fokuset på kampene og så se hvordan det blir. Men vi har ikke travelt. Jeg liker klubben og byen godt. Vi har nettopp fått en liten datter og har nært hjem. Vi har ikke travelt, fordi folk har bedt meg om jeg vil reise til utlandet igjen. Jeg har allerede vært ute og vet hva som er der. Jeg liker det bra. Det eneste som kan bli kvitt meg herfra, ville være hvis det ville ende opp mye, mye penger på bordet, for familiens skyld. At man kunne sikre familiens fremtid».

Les på Popidol: Bayern München stjerne Jérôme Boateng er romvesen i Men in Black

Idrettsleder Björn Wesström har sagt at du forhandler. Hva har du fortalt din agent? Ønsker du å være ute av sesongen, eller skal han se etter tilbud fra Kina og Qatar?

«Jeg har sagt at jeg trives godt. Jeg vet at det er en god dialog mellom ham og klubben. Men det har ikke noe fart. De vet hvor de er og jeg vet hvor de er. Vi får se hvordan det blir. Det viktigste er derbyet på søndag (Møter Hammarby i dag kl 1500). Så kommer det europeiske spillet til sommeren».

Før det vil du ikke forsvinne?
– Nei, det tror jeg ikke.

Tror?
– Som jeg sa, er det vanskelig å si ja eller nei i fotball. Noe skjer alltid. Men jeg har det bra her.

Men du leter ikke etter en sportslig utfordring, er det mer om det er et monsterbud fra Kina eller Qatar som du kan forestille deg å flytte?
– Ja.

Norge og Fredrikstad – du har et sterkt forhold til dem. Hvor nåværende er det å gå tilbake dit og avslutte karriere der?

«Alle som kjenner meg, vet at jeg har Fredrikstad i nærheten av hjertet. Det er min klubb siden jeg vokste opp. De har ikke gjort det bra de siste årene og spiller i divisjon 1, men det er definitivt en klubb som tilhører høy liga i Norge med involvering rundt klubben. Det er en ekte fotballby, stadion er veldig hyggelig. Du har lyst til å gjøre noe for å hjelpe klubben. Jeg har sagt at jeg vil avslutte karrieren der. Men jeg vil ikke avslutte i divisjon 1».