Se også Martin Ødegaard kan fly!

De store spanske mediene som Marca slår stort opp at Martin Ødegaard scoret for tredje kamp på rad da Arsenal vant 3-0-seier over Southampton i Premier League lørdag og avsluttet med det en serie to strake tap.

Arsenal sto uten kaptein Pierre-Emerick Aubameyang, som ble droppet fra troppen av disiplinære årsaker, Alexandre Lacazette startet i hans sted og åpnet ballet i det 21. minutt. – Den franske spissen utnyttet et løp som startet med at keeper Aaron Ramsdale spilte ballen ut og endte med at Bukayo Saka krysset for Lacazette for å feie ballen inn i mål det første siden midten av oktober.

Les: Nå er det målprodusent Martin Ødegaard BBC stikker frem mikrofonen til

Det målet kom mot spillingen etter en sterk start av Southampton, men Ødegaard doblet ledelsen bare seks minutter senere ved å heade et innlegg hjem. – Noe som er svært uvanlig for Ødegaard han poengterer dette i tv sendingen sendt på TV»: «Hodet er ikke det jeg pleier å bruke for å score, jeg tror det var første gang. En uvant følelse, men det var veldig deilig»


Southampton var svært sårbare på kontringer etter det, og Arsenal la til den tredje i den 62. da forsvarsspiller Gabriel headet inn Gabriel Martinellis hjørnespark. – Det var ingen som savnet Pierre-Emerick Aubameyang i denne kampen. Etter gårsdagens kamp har de stille ryktene om at «batman» er på vei bort økt til full storm.

Arsenal-manager Mikel Arteta sa før avspark at Aubameyang – som har vært gjennom en periode med dårlig form og ble på benken forrige kamp – hadde blitt utelatt på grunn av et «disiplinært brudd». Arteta nektet imidlertid å gi noen ytterligere detaljer etter kampen. (Vi tror det dreier seg om for sent komming fra internasjonal reise og det faktum at de to ikke liker hverandre).

Uansett er det ikke bra når det er dårlig kommunikasjon mellom kaptein og manager. – Spansk presse mener Martin Ødegaard er klar til å ta større ansvar og råder Mikel Arteta til å se på den norske angripende midtbanespilleren som mulig kaptein.

Les på Radio Tango: Fieh til South by Southwest

Seieren plasserte Arsenal bare ett poeng bak West Ham på fjerdeplass, som besøker Burnley senere i dag.

Det begynner å se ut som et svært smart bytte for Martin Ødegaard og for Real Madrid også for øvrig som topper La Liga med god margin (vanskelig å argumentere mot suksess) , han er i ferd med å få sitt endelige gjennombrudd. – Den angripende midtbanespilleren har så langt manglet noe som å slå skikkelig igjennom, spesielt i Real Madrid som var hans kontraktsklubb i mange år mente han var for lett.

Marca stiller også et betimelig spørsmål hvorfor gjør Martin Ødegaard det så bra for Real Sociedad (på utlån sesongen 2019/2020) og nå for Arsenal og ikke for kongens klubb?.

Les: Ralf Rangnick har levert inn en ønskeliste som lukter svidd

Arsenal – Southampton 3-0
21′ 1-0 Alexandre Lacazette
27′ 2-0 Martin Ødegaard
62′ 3-0 Gabriel