Rune Jarstein

Den tyske storklubben Hertha Berlin vil heller ha ung og lovende Oliver Christensen som sin første keeper en å bringe tilbake Rune Almenning Jarstein som har brukt tid med å komme tilbake etter å ha slitt med Corona. – Den norske landslagskeeperen har vært tro helt siden han kom til klubben i 2013.

Corona er ikke direkte årsak, men keepertrener Andreas Menger ville ikke da Jarstein var på topp gått seirende ut av situasjonen som oppstod i august på treningsfeltet. – En situasjon som skal ha utartet seg. Hertha Berlin torpederte kontrakten og det hele ble advokatmat. I første rettsrunde i november kom Herthas advokat Johan-Michel Menke med en svært ullen begrunnelse og viste i til et såkalt «upassende ordvalg» som begrunnelse for oppsigelsen, men noe dypere enn dette ville han ikke gå. Da dommeren ba om en skriftlig begrunnelse, ønsket Menke to måneder til å skrive denne, men dommeren mente seks uker fikk holde.

Les: Leandro Trossard har havnet mellom barken (Robert o De Zerbi) og veden (Tony Bloom)

Vi i sporten sin redaksjon har diskutert hva som kan ha blitt sagt og har landet på at det må ha vært en negativ kommentar til bratwurst, Sauerkraut eller et lokalt øl. – Slik gjør man ikke ustraffet selv om man ble kåret til Bundesligas beste keeper i 2018.

Det blir helt klart verken spill eller trening med den Hertha Berlin på en god stund, mest sannsynlig aldri. – rettsaken tas opp igjen i mars og i mellomtiden beholder han formen og trener med Odd som han spilte for fra 2002 til 2007. Odd skriver det var de som tok initiativet på sine nettsider.

Keeperen har blitt invitert av klubben til å trene med de mens han løser kontraktssituasjonen i Hertha Berlin.

– Vi understreker at vi ikke har inngått noen avtale med Rune vedrørende eventuelt spill for Odd når årets serie- og cupkamper starter.

Les: Tar frem det store sjekkheftet for å sikre seg PSG keeper Keylor Navas