Foto: Carlos Lorenzo

Det å trene kroppen og gjøre den klar til et løp er viktig, men viste du å ha hodet klart er minst like viktig.

Vi tenker ofte at å trene kroppen er nok når vi skal gjøre oss klar til et løp, men vi må være både klar i kroppen og i hodet. Det å restituere kroppen og få nok søvn er noe som trengst. Ikke bare for å hvile hjernen, men for at kroppen ikke skal slite seg helt ut. Mens du trener og gjør deg klar er det derfor viktig med pauser med både søvn, riktig mat, men du må også gjøre en liten insats for å få inn litt skikkelig hjernetrim inni mellom.

Samme som fysisk trening

Anders Wedde i Hjerneklubben.no ser på hjernetrening på samme måte som fysisk trening. Han mener at du trenger en god jevn innsats for å få de beste resultatene, og sier at det hjelper lite med å begynne trene til en maraton to uker for startskudd. Det skal regelmessig trening av hjernen til for å få gode resultat.

Har du et løp som du vet du må trene til så må du bruke mye tid på å få hjernen i sjakk. Når du trener fysisk får du mye blodtilførsel til både kroppen og hjernen, dette hjelper deg absolutt med å å få hjernen i orden, og gjør mye bra for hele kroppen. Får du inn et hukommelsesspill, noen grublenøtter eller soduku i løpet av dagen er er dette også noe som vil hjelpe deg til å nå langt. Det vil også hjelpe deg til å holde fokus oppe og hodet klart. Hjernen vår vokser hver dag og trenger nye utfordringer. Frister ikke det helt med hukommelsespill eller soduku så har Storspiller mange nyttige spills om kan trene hjernen din, med alt i fra Black jacks til Texas Hold’em. Sist nevnte kan være en god måte å trene hukommelsen siden du må hele tiden vite eller gjette deg til hva slags kort motspilleren har.   Om du har hatt en lang dag og føler bare for å hvile kroppen, kan også en god bok være et alternativ, alt hjelper til å forberede deg til et løp og hjelper deg til med å vinne.