Ble noen lange skritt til garderoben.

Vi husker Osvaldo Ardiles godt da han kom til Tottenham i 1978. Her ble han litt av en legende i løpet av sine ti år i klubben. Vi husker den elegante midtbanespilleren også i den historisk gode VM-troppen som gjorde Argentina til mestere i 1978. Dagens VM-tropp har han lite til overs for.

Først noen ord om Ardiles.

Vi minnes den litt spede teknikeren da han kom til Premier League på en tid da det var de tøffe og upolerte engelske spillerne som regjerte.

Manøvrerte seg rundt store, tunge engelske spillere på 1980-tallet.

Etter glansperioden i Tottenham gikk det videre til PSB, Blackburn Rovers, Queens Park Rangers og så Swindon Town.

Vi velger å huske ham fra Tottenham-perioden…

Ardiles satset senere hardt på en trener-karriere og fikk muligheten i ulike Premier League-klubber og hos gamleklubben Tottenham. Men dessverre holdt det ikke mange månedene av gangen.

Så bar det videre i høyt tempo til:  Swindon Town, Chivas de Guadalajara, Shimizu S-Pulse, Croatia Zagreb, Yokohama F. Marinos, Al-Ittihad, Racing Club, Tokyo Verdy, Beitar Jerusalem, Club Atlético, Huracán og Cerro Porteño.

Så til saken.

Den argentinske VM-helten fra 78 bruker nå kraftuttrykk i etterkant av kampen der Kroatia til tider rundspilte Argentina og Messi.

Lettbent og elegant. (foto: fifa)

-Argentinas VM-tropp er tidens dårligste der ikke engang den beste spilleren i verden kan gjøre dem konkurransedyktige, skriver en opprørt Ardiles på twitter.

For Argentina gjenstår nå sannsynligvis bare kampen mot Nigeria på tirsdag. Da får vi se om Ardiles har rett, eller ikke.