I annonseringen av låneavtalen med Napoli ønsker Tottenham franske Tanguy Ndombele lykke til og krysser det de har av fingre for at den italienske klubben når låneoppholdet er over vil benytte seg av kjøpsopsjonen som ligger i låneavtalen.

Den litt triste historien startet i forkant av sesongen 2019-20 da Tottenham satte klubbrekord i kjøp av Tanguy Ndombele for 55,4 millioner pund. – Alle eksperter var enige i at det var et varp. På tide at også Tottenham klinte til og kjøpte en superstjerne som kunne løfte klubben det siste hakket som trengtes for å bli Champions League mester.

Les: Ebiye Moses er klar for Aalesund

Men ganske raskt var det flere ting som overrasket negativt. Tanguy Ndombele virket overhodet ikke motivert til å spill for Tottenham. Hans kvaliteter er opplagte, men midtbanespilleren gadd rett og slett ikke. Ndombele sine holdninger sørget først for mye tid på benken og sist sesongen en låneavtale til Lyon – som Tottenham kjøpte ham fra.

Lønna har skapt problemer for salg, Tottenham betaler 10,2 millioner pund i året, litt over 120 millioner kroner, noe ingen klubb har vært villig til å betale så langt. Tanguy Ndombele har kontrakt med Tottenham frem til sommeren 2025.

Nå er det klart at Spurs låner ut Ndombele igjen, etter at han ikke klarte å imponere Antonio Conte i pre-season. Ny klubbadresse for franskmannen blir Napoli, som vil låne ham over sesongen 2022-23 med opsjon på å signere ham permanent.

Totalt har N’Dombele scoret ti mål og ni assist på 91 kamper for Tottenham.

Les: Nottingham Forest har brukt nesten like mye som Barcelona