Hjem Fotball Toppscorer i Eliteserien kanskje aktuell for landslaget
Toppscorer i Eliteserien kanskje aktuell for landslaget

Toppscorer i Eliteserien kanskje aktuell for landslaget

april 18, 2017

De som imponerer mest i Eliteserien nå er ikke enda landslagsspillere, det gjelder både toppscorer og den eneste norske som befinner seg på Golden Boy listen over unge talenter i Europa. Det er klart det hjelper å spille bra her, men det virker som om utenlandsopphold og lang fartstid er oppskriften for en plass på landslaget. 

Stabekk har Eliteseriens toppscorer, Ohi Anthony Omoijuanfo i superform. Mot Sarpsborg 08 scoret han sitt andre hat trick for sesongen i 3-0-seieren på Nadderud. Det er imponerende å banke inn to hat trick på fire kamper.  Molde har Sander Svensen og Sandefjord  Flamur Kastrati som begge gjør det meget bra, men som pr nå ikke er på landslaget.

Nå sier Norges nye landslagssjef, Lars Lagerbäck til NRK, at Stabæk-spissen er aktuell for en plass på landslaget.

«Fortsetter han å prestere bra, så er han definitivt en spiller som kommer til å være med i diskusjonen». Landslagsjefen sier også at Sander Svensen og Flamur Kastrati er aktuelle hvis de fortsetter å imponere.

Avveiningen for landslaget er: Skal man til enhver tid plukke de spillere som er i best form, eller skal man tenke at spillere må prestere over lang tid for å bli tatt ut.

En toppscorer i vår øverste serie burde nesten automatisk være en del av landslaget, med mindre man mener at nivået i norsk fotball er for dårlig til at det er et godt sted å rekruttere fra.

I slutten av mai settes  landslagsstroppen som skal møte Tsjekkia (VM kvalifisering) og Sverige  i juni.

I et intervju med NRK har Lars Lagerbäck generell i sine kommentarer:

«Spillere som lager mål er alltid interessant. Han er en spiller som går rett på mål, og en type som er flink til å true rommet bak forsvaret. Han har grunnkvalitetene som trengs for å bli en god angriper. Det er for tidlig å svare deg på hvor nær han er. Men alle spillere som presterer på et høyt nivå har en mulighet til å komme med på landslaget»

Med andre ord, spillere må prestere over tid, selv om landslaget da kan gå glipp av de spillerne som er i best form. Det kan tvinge seg frem en rask avgjørelse det kan tenkes Ohi velger Nigeria foran Norge,

 

Les også: