Det 19 år gamle angrepstalentet Andreas Helmersen som har vært i Rosenborg siden han var en liten gutt (2012) lånes ut til Eliteseriekollega Ranheim frem til sommeren.

Ranheim har helt klart et behov fremover på, mens Rosenborg har en angrepsrekke som er sterkere enn på lenge, de topper med både Lord Nicklas Bendtner og hjemkomne Alexander Søderlund.

Les: Kåre Ingebrigtsen: “Han kommer til å bli en fantastisk fotballspiller”

(c) Foto: RBK:Andreas Helmersen

Andreas Helmersen lånes for at ikke hans talent skal slå rot på benken. Rosenborg har tro på fremtiden og skrev under en ny kontrakt i helgen. Samarbeidet mellom Ranheim og Rosenborg fortsetter selvom de begge nå er i samme serie.

Andreas Helmersen kommer opprinnelig fra Freidig, men har nå flere sesonger bak seg i Rosenborg. I 2015 var han med og sikret trippel gull (G16, G19 og Senior) i NM sammen med Ranheim-spiller Sivert Solli.

Helmersen debuterte i Eliteserien i fjor for Rosenborg mot Aalesund, da han kom som innbytter. Andreas Helmersen har de siste sesongene hatt utfordringer med skader, men vi håper nå at 2018 skal bli året Andreas tar nye steg og at Ranheim blir en arena for videre utvikling.

– Dette er en perfekt avtale. Nå får jeg muligheten til en kamphverdag som er naturlig i utviklingen min. I tillegg er klubben i Trondheim, sier Andreas Helmersen om utlånsavtalen med Ranheim.

Svein Maalen har tidligere uttalt at Ranheim jaktet på en spiss i dette overgangsvinduet, og nå er spissen endelig på plass. Helmersen har et navn i trøndersk fotball, og har lenge blitt ansett som et supertalent. Nå skal Ranheim være med å hjelpe Helmersen å få ut sitt potensial.

– Stallen er komplett. Dette er en veldig fin signering for Ranheim, han er en fin gutt og en notorisk målscorer, forteller Sportslig Administrativ leder Ivar Sandvik

Utlånsavtalen med Helmersen varer frem til 19.juli i første omgang. – Det gir RBK en mulighet til å evt hente Andreas tilbake dersom det er nødvendig, men intensjonen er at Andreas spiller i Ranheim hele 2018, fortsetter Sandvik.