Tobias Heintz var i ferd med å slå rot på benken i Tyrkia

22 år gamle Tobias Heintz brøt kontrakten i den tyrkiske klubben Kasimpasa og var dermed fri på markedet, den norske offensive midtbanespilleren har skrevet en avtale med Allsvenskan-klubben Häcken for de neste fire årene.

Tyrkisk fotball er stappfull av norske spillere, opp igjennom har stjerner som John Carew, Azar Karadaş, Morten Gamst Pedersen og Ronny Johnsen spilt for tyrkiske klubber for å nevne noen.

Les: Velger Manchester fremfor Paris

Tobias Heintz startet sin karriere i Sarpsborg 08, han var faktisk tilbake sist sesong på lån. Han forteller til BK Häcken sine nettsider han hadde mye å velge i: «Jeg hadde mange alternativer å velge mellom, men BK Häcken føltes som den mest spennende, sier nordmannen».

«Helt siden jeg slo igjennom i Norge, har jeg tenkt at jeg vil spille i Sverige på et tidspunkt. Da jeg brøt kontrakten med Kasimpasa og fikk vite om BK Häckens interesse, var det en prioritet for meg fra begynnelsen. Jeg hadde mange alternativer å velge mellom, men BK Häcken føltes som den mest spennende og jeg er veldig glad for å være her»

Les på F7: Bilgiganter i kamp om å produsere bil for Apple

«Jeg er veldig «uortodoks» i spillet mitt. Det er først og fremst smarthet og teknologi som er styrkene mine og derfor tror jeg at jeg vil passe veldig bra inn i BK Häcken. I Sarpsborg spilte jeg mye til venstre, men hovedposisjonen min har alltid vært nr «ti». Det er der jeg er best».

Les: The Weeknd brukte 65 millioner av sine egne penger på Super Bowl show

Häcken sportsdirektør Martin Ericsson om rekrutteringen:

  • I Tobias får vi en dyktig offensiv spiller som liker å finne løsninger i spillet. Han rekrutteres som en «ti», men kan også spille på den ene siden. God teknikk, rask i trinn og kombinasjon sterk. Han har også, til tross for sin unge alder, en solid track record og har internasjonal erfaring fra både Sarpsborg, landslag og Kasimpasa. Vi har hatt et øye med ham før og er glade for at vi har klart å løse denne overgangen.

På samme tid i fjor var Heintz relevant for et overgang til IFK Norrköping. Deretter trente han med klubben en stund, men til slutt ble det ikke en avtale, ettersom han kostet for mye for Beijing. Spilleren hadde da en kontrakt med Kasimpasa og ble i stedet senere lånt ut til det norske laget Sarpsborg i løpet av andre halvdel av forrige sesong.

  • Han hadde fortsatt en kontrakt med Kasimpasa, og da han ankom hadde vi en avtale om hva han ville koste, men da ville det koste ti ganger så mye som det ble sagt før han kom. Så dro han i stedet til Sarpsborg på utlån, og så har vi rekruttert andre spillere og har Samuel (Adegbenro) og Sead (Haksabanovic) i samme posisjon. Vi har også Levi (Jonathan), «Totte» (Christoffer Nyman), Ishaq Abdulrazak og andre offensive spillere med oss, sa Beijings sjefsspeider Stig Torbjørnsen nylig til Fotbollskanalen.