. (foto: liverpool, twitter)

Det er to av verdens dyktigste managere som møtes i Champions League finalen 1 juni. Tyske Jürgen Klopp som har klart å gjenopplive Liverpool med humør, samspill og ekstrem entusiasme og argentinske Mauricio Pochettino som er gjennomstrategisk og detaljstyrt og med små midler har fått ekstraordinære resultater.

Det er få som tror at Liverpool toget skal stanses nå, deres imponerende vinnerrekke i Premier League brakte dem til andreplass med den høyeste poengsummen noen sinne som noen har fått uten å vinne. – Et poeng bak Manchester City med 97 poeng.

Det er en enorm tilstrømning av folk som better på den kampen, ikke bare fordi det er Champions League og at det er to engelske lang, men også fordi det er to «underdogs» som møtes. – Ekspertene er ikke i tvil, 25% sjanse for Tottenham seier, 29 % sjanse for uavgjort og straffekonk og 46% sjanse for Liverpool seier.

Tottenham manager Mauricio Pochettino er den typiske forsvarsspiller, som mesteparten av sin aktive karriere forsvarte Espanyol. – Han er metodisk og tilnærmer seg en kamp med hjelp av analyse. Man kan se en konsentrasjon i alt han gjør som når han skjønner han vinner trenger noen sekunder for å kunne glede seg.

Det er ikke uten grunn av det var Tottenham og ikke Juventus eller Real Madrid som stoppet den ville ferden til Ajax i Champions League og som på overtid klarte å slå ut Manchester City som har verdens beste manager i Pep Guardiola.

Uansett, vi gleder oss som småunger til julaften.