Pep Guardiola hadde en nervepirrende dag på jobben. (foto: Manchester City)

Haalands tangering av Cristiano Ronaldos fantastiske scoringsrekord. To scoringer til Arsenal før pause. Arsenal-spiller utvist. Trykkoker-stemning ute på banen. Redusering til hjemmelaget City åtte minutter ut i tillagt tid. 2-2 og poengdeling. For en kamp! Samtidig skjedde det et fenomen som aldri før er sett i Premier League. På søndag skjedde det selvfølgelig to ganger.

For denne kampen var definitivt ikke som andre. Balløyas to beste klubber de siste to sesongene vet at de interne kampene kan avgjøre hvem som stikker av med tittelen. Arsenal spilte hele andre omgang med 10 mann og var presset godt tilbake på banen. For Kai Havertz og Jurrien Timber ble dette en kamp uten sidestykke.

LES: Får sparken knappe tre måneder etter brede smil og kontraktsforlengelse

For ifølge statisittkbyrået Opta Joe fullførte de to Arsenal-spillerne ikke en eneste avlevering (til medspiller) i løpet av hele kampen.

Dette har aldri skjedd før for spillere som har vært på banen i mer enn 89 minutter på banen, på søndag skjedde det med to. Vi tolker det som at de to spillerne ikke holder lavere nivå, men at presset fra Man City-spillerne falt i den spesielt intense kategorien.

Uansett, en uforståelig «rekord» (hvordan er det egentlig mulig?) som Havertz og Timber må tåle å se navnet sitt forbundet med.

ENGELSKE KLUBBER: Norsk landslagsdebutant allerede på blokka hos 5 Premier League-klubber