David Moyes

Moyes feiret fire år som leder for West Ham da han med suksess styrte Hammers til en 2-0-seier borte mot Arsenal i slutten av desember, men siden da har pilene pekt nedover og skotten har vært under intens ild fra engelsk presse.

Tre tap på rad, med 11-0 i samlet resultat har fått mange til å skrike på trenerens oppsigelse. På fredag kunne Moyes peke nese til de fremmøtte på pressemøtet før mandagens Premier League-kamp mot Brentford.

Les: Manchester United tatt på senga av Tottenham sin vilje til å «kjempe» om Bundesliga-stjerne

West Ham United-manager David Moyes har bekreftet at han har blitt tilbudt en ny kontrakt av klubben.


Spekulasjonene rundt 60-åringens fremtid på London Stadium har rast med stadig større styrke, ikke bare fordi det har gått dårlige den siste tiden, men også fordi han nåværende avtale utløper ved slutten av sesongen.

Faktisk har Hammers ikke klart å vinne noen av sine åtte første kamper i 2024 i alle konkurranser og har tapt hver av sine tre siste Premier League-kamper med en samlet poengsum på 11-0.

West Ham satt ganske bra i og rundt topp seks på slutten av 2023, med ambisjoner om en topp fire-plassering som ikke er utelukket, men de har siden sklidd til niende på tabellen, om enn bare to poeng bak de europeiske plasseringene .

Rapporter tidligere denne måneden hevdet at West Ham stoppet kontraktssamtalene med Moyes etter klubbens tunge 6-0 hjemmetap mot Arsenal, noe som reiste tvil om hans fremtid i klubben utover den nåværende kampanjen.

Nå har imidlertid Moyes bekreftet at han har fått et kontraktstilbud fra Hammers-hierarkiet, men det er skotten som har bestemt seg for å utsette forlengelsen. På en pressekonferanse fredag i forkant av West Hams hjemmemøte med Brentford på mandag, sa Moyes: «Jeg har hatt veldig gode samtaler med eierne, med David Sullivan og Karren Brady.

«Det er en kontrakt der for meg, og det er jeg som bestemmer meg for å vente til slutten av sesongen.

«Jeg vil sørge for at alt er riktig, og først og fremst at vi konsentrerer oss om denne sesongen.

«Jeg har virkelig trivdes med fire år her, og på en eller annen måte vil jeg sørge for at jeg ser kontrakten min ut.»

«Det er mange grunner (for forsinkelsen),» la Moyes til. «Jeg må sørge for at det er det rette for klubben, jeg må sørge for at det er det rette for meg og familien min.

«Jeg har snakket med styret, jeg har kommet veldig godt overens med dem, og som jeg har sagt, jeg har hatt fantastiske fire år. Vi ordner det, men jeg er glad for at det venter. «

Les på F7: «Green Street Hooligans» får enda en oppfølger

Moyes ledet West Ham minneverdig til Europa Conference League-ære forrige sesong etter å ha slått Fiorentina 2-1 i finalen i juni for å vinne klubbens første europeiske trofé på 58 år.

Han styrte også Hammers til semifinalene i Europa League og topp-syv-plasseringer i Premier League i 2020-21 og 2021-22-kampanjene.

På to ganger med West Ham har Moyes ledet 245 kamper i alle konkurranser, vunnet 107, uavgjort 50 og tapt 88.

ENGELSKE KLUBBER: ESPN: Klart for store endringer i Manchester United-troppen

Alt du trenger å vite: West Ham – Brentford