(c) Bilde: FC København: Carlos Zeca

På en grå og kald novemberdag har FC København fått en tidlig julegave med at en av deres aller viktigste spillere kaptein Carlos Zeca har forlenget sin avtale. 

Hovedtrener Ståle Solbakken har omtalt Carlos Zeca som sin «forlengede arm» ute på banen og at de er like samkjørte som et gammelt ektepar, nå skal de være «gift» frem til sommeren 2023.

Les: Mytteri: Får Carlo Ancelotti sparken?

Dermed ble to år lagt til på den opprinnelige avtalen som partene hadde.

Klubben og den greske landslagsspilleren har forhandlet fram en forlengelse i høst, og alt har nå falt på plass.

31 år gamle Zeca signerte avtalen onsdag ettermiddag, og manager Ståle Solbakken kunne kort tid etter slippe nyheten på FCKs pressekonferanse i forkant av torsdagens Europa League-showdown mot Dynamo Kiev.

Zeca kom til FC København fra Panathinaikos på sensommeren 2017 og viste umiddelbart sine kvaliteter. – Siden den gang er det som om han bare ble bedre og bedre, og han er i dag den dominerende skikkelsen på Københavns midtbane.

Han løper mange meter, plasserer seg riktig og har evnen til å skrelle ballen fra motstanderne med sin ‘Zeca-krok’.

Med kontraktsforlengelsen sikres kontinuiteten og stabiliteten på den sentrale midtbanen flere år fremover, og Zeca trives så godt at han gjerne vil avslutte karrieren i FCK.

For når avtalen med mestrene går ut, vil han være FCK-kaptein nær 35.

Zeca, som nylig har avrundet 100 kamper i FC København, har ikke lagt skjul på at han har det bra i den danske hovedstaden, selv om han savner sine to jenter som bor i Portugal sammen med moren.

Les på Popidol: Sandra Bullock tilbake på Netflix etter «Bird Box» suksess