Wenger med sin vinnerskalle Henry.(foto: arsenal, twitter)

Det franske fotballforbundet er fullstendig ute å kjøre. – Den urgamle presidenten i forbundet Noël Le Graët ble først suspendert og så sparket etter anklager om seksuell trakassering av ansatte. Han klarte også å forlenge med landslagssjef Didier Deschamps etter Qatar VM og snakke «trash» om fotballhelt Zinedine Zidane som var ment å overta.

Landslagssjefen er også i hardt vær etter å ha løyet om Ballon d’Or vinner og Real Madrid stjerne Karim Benzema sin tilgjengelighet etter gruppespillet i Qatar. – Og på kvinnesiden er det enda verre!.

Les: The Guardian: Chelsea eier Todd Boehly kjøper likegodt en klubb til

Det franske fotballforbundets (FFF) komitémedlem, Jean-Michel Aulas, som for øvrig også er eier og president for Ligue 1 klubben Lyon hevdet at han spurte Arsenal-legenden Thierry Henry om han ville være interessert i å erstatte Corinne Diacre som hovedtrener for kvinnelaget.

Diacre fikk sparken etter at tre spillere – inkludert kaptein Wendie Renard – annonserte at de ville trekke seg fra landslaget i forkant av verdensmesterskapet for kvinner, holdt FFF en høring.

Diacre slo tilbake og hevdet i en uttalelse gjennom sine advokater at hun var offer for en «voldelig og uærlig svertekampanje», ifølge Sky Sports.

Thierry Henry som var en fantastisk og ærlig fortjent fotballegende med en magisk evne til å score mål er helt i begynnelsen av en managerkarriere som så langt ikke har vært like inspirerende. 45 åringen i to omganger vært assistent på det belgiske landslaget og vært manager for Monaco og Montreal.

La Figaro meldte i går at Henry hadde fortalt Aulas ham at han ikke ønsket å ta over landslaget som Diacres erstatter, rett og slett fordi han hadde en annen stor jobb på gang.

Les: Antonio Conte forklarer det var en spøk

Også i USA har det vært bølger i det siste!

ESPN, melder at Henry interessert i jobben som landslagssjef for USAs herrelandslag. Kontrakten til dens tidligere sittende, Gregg Berhalter, gikk ut i slutten av 2022. – US Soccer har nylig fullført en etterforskning av anklager om vold i hjemmet og overgrep mot Berhalter fra 1992, og har bekreftet at han er kvalifisert til å søke på nytt om rollen hvis han skulle bestemme seg for det.

Henry trente Montreal Impact i Major League Soccer mellom 2019 og 2021, og ledet dem til MLS-sluttspillet i sin andre og siste sesong. Franskmannen trakk seg deretter fra sin rolle, med henvisning til et ønske om å returnere til London for å tilbringe mer tid med barna sine som et resultat av Covid-19 reiserestriksjoner.

På spørsmål fra CBS forrige måned om den ledige stillingen i USMNT, svarte Henry at han er opptatt av å komme tilbake til som sjef etter å ha jobbet som assistent for Roberto Martinez i Belgia.

USA er vertskap for VM i 2026 (sammen med Canada og Mexico), og Gunners-legenden kan ha muligheten til å lede dem i den turneringen dersom han skulle få jobben.

Les på den engelske utgaven av Sporten: They offered to bring him to the tournament by boat. Will Novak Djokovic play at the Miami Open?