Thierry Henry

Arsenal og for så vidt også Barcelona legende Thierry Henry ser ut til å bruke tid på å bli den manager-legenden han ønsker å bli. Nå slutter han som assistent for det belgiske landslaget for tredje gang.

Det går rykter om at han er tilbake til klubbfotballen og at det var en ypperlig anledning til å slutte uten oppstyr nå som Domenico Tedesco er ansatt som ny landslagssjef. – Tedesco vil uansett sette sammen sitt eget team.

Thierry Henry som har ledet Monaco og Montreal Impact får skryt for sin innsats av direktør i det belgiske fotballforbundet, Peter Bossaert: «Vi kunne dra nytte av erfaringen hans og vi elsket det. Det var fantastisk å ha noen med hans status i fotballverdenen som var interessert i vår type fotball»

Les: Neglebiting i gang hos PSG

Thierry Henry kontrakt gikk ikke ut før i juni 2024. Etter et slapt VM i Qatar ble det raskt klart at Roberto Martinez ikke ville fortsette som landslagssjef. På spørsmål fra L’Equipe avkreftet Thierry Henry at han var tilbudt jobben som landslagssjef og poengterte at han uansett ikke var klar for en slik oppgave enda.

Den uoffisielle historien gjengitt i det som finnes av engelske presse er at Thierry Henry virkelig ønsket seg jobben som landslagssjef og da Domenico Tedesco ble ansatt satte han det som et krav at Thierry Henry måtte gå!.

«Vi takker Thierry Henry for alt han har gjort for belgisk fotball»

LES: Ligaleder Arsenal har store planer for sommeren

Belgia som hadde ambisjoner om å vinne hele greia ble eliminert allerede i gruppespillet.