Det er litt under et år siden Thierry Henry ble kjeppjaget fra Monaco etter meget skuffende resultater, faktisk ser det ut til at Ligue 1 klubben fortsatt ikke har kommet seg helt. 

NÅ er han igang igjen denne gangen hos den canadiske MLS klubben Montreal Impact.

Les: Italiensk avis: Juventus i møte med Manchester United

– Henry vil gi klubben ny energi. Han deler vår visjon om å løfte klubben og vil hjelpe oss med å nå våre mål, både på og utenfor banen, sier klubbpresident Kevin Gilmore i kunngjøringen.

Franskmannen har signert en kontrakt for to år, med opsjon på ytterligere ett år.

42-åringen var på sitt beste regnet som en av verdens beste spisser. Han avsluttet spillerkarrieren i nettopp MLS og la opp i desember 2014. Henry scoret 228 mål for Arsenal, noe som gjør ham til tidenes mestscorende i Premier League-klubben. Han er også den mestscorende spilleren på det franske landslaget med 51 mål på 122 kamper.

Trenergjerningen startet Henry i Arsenal, der han hadde ansvar for yngre lag. Han var også assistenttrener for det belgiske landslaget som tok bronse i VM i 2018.

Nå fortsetter han lykken som trener i MLS.

– Han er en konkurransemann og en leder som har bevist at han hører hjemme på det øverste nivået gjennom karrieren. Han tar med seg disse kvalitetene til Montreal, sier Gilmore videre.

Etter Arsenal (1999-2007 + 2012) spilte franskmannen for Barcelona (2007-2010), før han avsluttet karrieren i New York Red Bulls (2010-2014).