Niki Lauda var en av sjefene til Lewis Hamilton

Selv de som ikke er i nærheten av å interessere seg for bilsport kunne ikke unngå å få med seg hvem Niki Lauda var, han var den ultimate helten og comeback kid som kom tilbake etter alvorlig ulykke og ble verdensmester igjen.

Niki Lauda som ble formel 1 verdensmester tre ganger ble 70 år gammel, hans familie opplyser han døde mens han sov.

Lauda var allerede verdensmester da han ble alvorlig brannskadd i ulykke en Nürburgring under Tysklands Grand Prix i 1976.

Les: Steve Clarke landslagssjef for første gang

Allerede året etter kom han tilbake ok tok verdensmesterkapet på nytt. Etter det måtte han vente en stund før han vant sitt tredje mesterskap. – Lauda ble verdensmester 1975, 1977 og 1984.

Familen kom med følgende uttalelse:

«Det er i dyp sorg vi kunngjør at vår elskede Niki er gått bort med familien rundt seg 20. mai 2019»

Familien hyller hans unike prestasjoner som idrettsutøver og entreprenør, mens mest av alt hans menneskelige kvaliteter.

«En rollemodell og et referansepunkt for oss alle, han var en kjærlig og omsorgsfull mann, far og bestefar. Han vil bli savnet».

I ulykken i 1976 pådro Lauda seg omfattende brannskader og fikk også varige helseproblemer som følge av de overopphetede og giftige gassene han pustet inn. Ifølge blant annet Irish Mirror gjennomgikk han nyretransplantasjoner, først fikk han en nyre av broren i 1997 og deretter en av kjæresten i 2005.

Lauda satt i styret for Mercedes’ Formel 1-lag og var nær venn og fan av Lewis Hamilton. Da feiden mellom Hamilton og Nico Rosberg var på sitt verste i 2014–2016 forsøkte han å gå imellom, men munnhoggeriet mellom de to rivalene på Mercedes-laget fortsatte mens de knivet om tittelen.

Lauda etterlater seg kona Birgit og tvillingene deres Max og Mia (9). Han har to voksne sønner, Lukas og Mathias, fra sitt første ekteskap.