Ralf Rangnick.

Vi har i mange omganger hørt at Ralf Rangnick var aktuell som sportsdirektør for Manchester United, men nå er han som har bygget opp Red Bull sin fotballsatsning klar som midlertid arvtager for Ole Gunnar Solskjær.

The Athletic melder at tyske Ralf Rangnick er mannen som tar over for Ole Gunnar Solskjær i Manchester United. Han får jobben på midlertidig basis, noe som vil si at han har en kontrakt på et halvt år. – etter det vil han fortsette i klubben, men da som konsulent.

Les: Martin Ødegaard hadde ikke nubbesjans hos Real Madrid

Det er en meget erfaren person som nå kommer inn. Han har ledet RB Leipzig i to perioder, i tillegg til at han har ledet tyske klubber som Stuttgart, Schalke og Hannover.

Samuel Luckhurst, journalist i Manchester Evening News, skriver at Rangnick ble først kontaktet tidligere denne uken, men da avslo han første tilbud. Nå skal han altså ha fått et tilbud som er mer fristende. – Han skal allerede ha avklart med sin nåværende klubb Lokomotiv Moskva at han slutter.

Han kommer fra jobben som manager for Lokomotiv Moskva.

Klopp har blant annet uttalt at Rangnick er hans førstevalg som tysk landslagssjef. Det ble til slutt Hans Flick som fikk den jobben.

Det er ingen tvil om at tyskeren har stor status i sitt hjemland.

Han er en av de største forballegendene i tysk fotball, tross sin unge alder. Han har påvirket tysk fotball til å gå den retningen de har gått. Han har blant annet bygd opp Hoffenheim og vært arkitekten og sjefen bak Red Bull-prosjektet.

Manchester United kommer imidlertid trolig til å gå for en annen permanent løsning. Der har Mauricio Pochettino, Brendan Rodgers og Erik ten Hag blitt hyppig nevnt.

Det var Michael Carrick som ledet United da de slo Villarreal 2-0 på bortebane, men det var ganske tydelig at han skulle lede laget kun en kort periode.

Les på Popidol: To av tidenes beste sci-fi-filmer blir tv serier