Ilaix Moribas i Barca-drakt.

Den spanske 18 åringen Ilaix Moribas har vært i Barcelona de siste 11 årene og har også fått spille for Spanias U 17 landslag. – Han er en fantastisk god midtbanespiller som er ivrig etter å bli en superstjerne.

Pr i dag tjener unggutten ca 3 millioner euro i året en sum som Barcelona er villig til å øke noe og som både Manchester City og Chelsea er villige til å doble. – Sist sesong spilte han 18 kamper og fikk et mål og tre assist, planen var at han skulle få enda mer tillitt denne sesongen, men først må avtalen som går ut neste år forlenges. Manager Ronald Koemann er svært begeistret.

Les: Ung, norsk og sulten keeper på vei til Leeds

Ilaix Moribas har så langt ikke vært villig til å godta Barcelona, som er avhengige av å spare penger, sitt lønnstilbud. Barcelona har «straffet» 18 åringen ved å plassere han på B-laget så lenge han ikke signerer. – Og dermed er sommerens store såpeserie i gang.

Det hele finner Ilaix Moribas som urimelig og på ekte primadonna vis, nekter han ta telefonen fra sin arbeidsgiver og har henvist all kontakt til sine «folk».

Les: Paulinho fortsetter å reise veldig langt når kan skal bytte klubb

For å gjøre saken verre, var Ilaix ikke være involvert i Barcelona Bs vennskap mot L’Escala.

Barcelona firer ikke en millimeter, 18 åringen må underskrive en forlengelse, klubben er absolutt ikke villig til å la en de har fostret opp gå gratis neste sommer. Transfermarkt estimerer verdien til 25 millioner euro.

Vi får se hva som skjer til uken, en som ikke møter på jobb kan heller ikke regne med å få betalt. Sportsdirektører over hele Europa følger med og Manchester City har vært lengst frempå og fortalt det er helt ok å være primadonna hos dem.

Situasjonen er anspent og blir mer og mer kompleks dagene går. En langt fra ideell situasjon bare tre uker før starten på den nye sesongen.