Ajax? Que?(foto: Barcelona)

«Jeg blir ikke verdsatt nok», kom det fra Xavi noen dager etter at han hadde fulgt Jürgen Klopp og informert verden om avgjørelsen om å gi seg etter sesongen. Barca-presidenten uttalte i helgen at ingen andre enn Xavi hadde beholdt jobben ut sesongen etter dette. Xavi er en legende i klubben, men de siste månedene har treneren som forrige sesong hentet La Liga-tittelen hjem til Camp Nou, vist han ikke er på bølgelengde med klubben i sitt hjerte. Selv for kompis og sportsdirektør Deco kom det helt ut av det blå.

Sportsdirektøren nekter å svare på spørsmål om erstatteren, Deco har fortsatt ikke rukket å fordøye at Xavi trekker seg.

LES: 6 spillere som vil angre på at de ikke byttet klubb i januar

– Det er ikke det rette tidspunktet å prate om treneren (erstatteren). Xavi overrasket oss. vi regnet med Xavi til neste sesong, sier Deco ifølge Football-Espana.

Da har Deco og Laporta fem måneder på å avgjøre hvilke nøkkelspillere de skal selge for å blidgjøre La Liga og Financial Fair Play, samtidig som de skal ha inn treneren som nok en gang må starte byggearbeidet med amputert tropp og tvangstrøye på overgangsmarkedet.

ENGELSKE KLUBBER: Ronaldo mistet rekord hos Manchester United til dansk jypling

Xavi elsker Barcelona. Xavi vant La Liga for klubben forrige sesong. Barcelona-presidenten og sportsdirektøren ville ha med treneren videre også neste sesong. Når Xavi så velger å trekke seg, er dette et rimelig sterkt signal til de beste trenerne om å styre unna heksegryta Barcelona.

-Jeg slutter, fordi det har gått gått toogethalvt år, og prosessen rundt det å være Barca-trener er ikke verd det. Du kjemper mot mange ting og det sliter. Det er ikke gøy. Jeg har sett trenene lide, selv når de har vunnet med denne klubben, uttalte Xavi ifølge Football-Espana.

Det store spørsmålet blir dermed om erstatteren til Xavi, treneren som takker ja til jobben, er den treneren Barcelona egentlig trenger for å lykkes.