Hjem FotballBundesliga «Ta det med ro, han kan ikke engang kjøre bil»
«Ta det med ro, han kan ikke engang kjøre bil»

«Ta det med ro, han kan ikke engang kjøre bil»

august 1, 2017

En av verdens definitive største talenter svenske Alexander Isak har ikke fått spille noe særlig etter overgangen fra AIK, og når han har kommet innpå har det ikke vært spesielt imponerende. 

17 år gamle Alexander Isak advares av svenske fotballeksperter og de trekker frem muligheten for at han lider samme skjebne som norges store hype Martin Ødegaard i Real Madrid. Nå rykker imidlertid Borussia Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc ut og tar Isak i forsvar:

«Ta det med ro, gutten er bare 17 år gammel, han kan ikke engang kjøre bil». 

 

I feriemodus? Alexander Isak slapp innpå mot Milan i midten av juli, da bare tuslet han rundt på banen.  Da Borussia Dortmund spilte vennskapskamp mot Bochum i helgen var det enda værre, det som om han ikke med i troppen engang, mulig han fortsatt var i feriemodus.

De kritiske røstene har våknet til liv. Isak er hypet opp til alt for store høyder og at nå kommer nedturen for alvor.

Michael Zorc ble intervjuet av avisen Der Westen om deres 90 millioner kroner investering:

«Selv om han er en investering for fremtiden; hvorfor tar Alexander Isak så lang tid på å komme inn på laget? »

«Hans fødselsdato. Der har du svaret!

Gutten er bare 17 år gammel, han kan ikke engang kjøre bil … Vi må ikke være utålmodige, spesielt med en så ung spiller. Jada, det han viste mot Bochum var slapt, men ingen andre av de som starter imponerte heller.

«Når jeg ser ham på trening, så overbeviser han. Vi må gi ham tid, han er fortsatt i sin spede begynnelse».

Satser ungt
«Vi er fortsatt en klubb som ønsker å hevde oss i Champions League og utfordre om tittelen der. Vi nådde kvartfinalen forrige sesong, så vi var blant de åtte beste. Selvfølgelig er det vanskelig for oss i overgangsmarkedet når den store kjøper de største stjernene. Men vi har alltid gått en annen vei, og likevel vi klarer å konkurrere med dem. Vi vil fortsette på denne veien, sier Zorc.

Det er ikke aktuelt med utlån til en annen klubb, gradvis vil det bli mer spilletid på Alexsander Isak, sesongen 2017/18 vil bli hans gjennombrudd skal vi tro laget som havnet på 3.plass i Bundesliga siste sesong.

(c) Bilde: Borussia Dortmund

Les også: