Bildet er fra en noe mer lystig forestilling for Isak og Sverige (c) Bilde: Bundesliga: Alexander Isak

Da Alexander Isak gikk fra AIK til Borussia Dortmund for litt over et år siden var hypen nesten like stor som da Martin Ødegaard skrev under for Real Madrid.

Fremtiden er fortsatt lysende, men den er muligens ikke i Dortmund. For litt over en uke siden var Alexander Isak med på Goal sin liste over de 50 største talentene i verden, nå er han ifølge Bild med på en litt mindre hyggelig liste. – Borussia Dortmund sin sommersalgsliste.

Les: Bundesligagigant lei av baklengsmål, jakter norsk landslagsstopper

Han har spilt i flere liga og cupkamper og vært med i Champions League, tidvis har han spilt veldig bra, men klubben har hatt en superstjerne som går gått foran.

Da Pierre-Emerick Aubameyangs for noen uker siden gikk Arsenal tenkte mange at Alexander Isak ville få mer spilletid. I stedet, lån fra Chelsea tok Michy Batshuayi umiddelbart autoritet. Micky var imponerende sterk og henviste den svenske 18 åringen nok en gang til benken.

Alexander Isak er ikke alene, det er stor rengjøring på gang. Roman Weidenfeller pensjoneres, og Batshuayi drar trolig tilbake til England. På salgslisten sammen med Alexander Isak finner du Erik Durms, Jeremy Toljans, Andrij Jarmolenkos Sokratis, Gonzalo Castro og Nuri Sahin.