Alexander Sørloth har fått "målsmilet" tilbake

Alexander Sørloth ble solgt fra FC Midtjylland som Superligaens dyreste, og etter en lang krise har han endelig kommet fått fart på karrieren, men ikke i Premier League. 

I januar 2018 ble Alexander Sørloth solgt den dyreste spilleren i ligaen da han gikk fra FC Midtjylland til Crystal Palace for et beløp mellom 105 og 190 millioner kroner – avhengig av hvilke klausuler som betales.

Les: Sky Sports: Manchester United planlegger bud på Everton-spiller

Etter 16 kamper uten mål ble han leid ut fra London-klubben til Gent med merkelappen ‘flopp’ stemplet i grundig i pannen, det gikk heller ikke bra, men langt bedre enn i Crystal Palace, så han ble sendt videre, nå er han på en to-årig leieavtale i tyrkiske Trabzonspor.

Det er få steder det er tøffere å spille enn i Tyrkia, gjør man det bra på øverste nivå i det fotballgale landet er veien åpen til de fleste klubber i verden.

Med åtte mål og tre assist i de første 16 kampene, har han endelig kommet tilbake til den store formen for tiden i Super League. – Godformen til Alexander Sørloth har vi også har fått stor glede av på landslaget.

Stolt kjæreste

«Han jobber alltid hardt og er flink til å være positiv og bruke utfordringer som motivasjon i stedet for bare å grave seg ned». Så man blir ekstra stolt når han lykkes, og det går bra», sier Sørloths 24 år gamle kjæreste Lena Selnes til VG.

Crystal Palace sin manager Roy Hodgson sies å være så skuffet over kjøpet av Alexander Sørloth at han, så lange han er sjefen, vil blokkere en retur uansett hvor bra den norske spissen med fortid i Rosenborg og Bodø/Glimt gjør det i Tyrkia. – Dog er manageren sin egen fremtid i klubben truet etter de taper kamper i høyt tempo og beveger seg i retning av nedrykksstreken. Crystal Palace ligger på 13 plass etter 2 – 1 tapet mot Liverpool i går, de siste fem kamper har de bare tatt 1 poeng.

Største Super League-overføringer

1. Alexander Sørloth
Fra FCM til Crystal Palace i 2018
190 millioner kroner

2. Robin Olsen
Fra FCK til AS Roma i 2018
121 millioner kroner

3. Denis Vavro
Fra FCK til Lazio
115 millioner kroner

4. Emre Mor
Fra FC Nordsjælland til Borussia Dortmund i 2016
112 millioner kroner

5. Robert Skov
Fra FCK til Hoffenheim
108 millioner kroner

6. Andreas Cornelius
Fra FCK til Cardiff City i 2013
105 millioner kroner

7. Daniel Agger
Fra Brøndby IF til Liverpool FC
90 millioner kroner

8. Andreas Skov
Fra FCN til Bologna
84 millioner kroner

9. Christian Poulsen
Fra FCK til Schalcke 04 i 2002
80 millioner kroner

10. Daniel Amartey
Fra FCK til Leicester City
77 millioner kroner