(c) Bilde: Nest-Sotra; Steffen Landro

Det er en stor strek i regningen til Nest-Sotra sin plan om å legge økonomisk rot og navnet bak seg og satse på opprykk til Eliteserien under navnet Øygarden.

En stor grunn til at klubben har havnet lagt opp på tabellen til tross for poengfratrekk er deres hovedtrener Steffen Landro.

Les: Maldini: Som far, så sønn og så sønn igjen

Får mer å «jobbe med» i Sandnes Ulf

Nest-Sotra er fullstendig klar over hva de mister noe man skjønner i deres omtale av overgangen på enge sider:

Da ble det altså offisielt delt av den nye arbeidsgiveren Sandnes Ulf at vår dyktige, arbeidsomme og ikke minst fargerike trener Steffen Landro melder overgang.

En sier ofte at det blir vanskelig å fylle skoene etter en kollega når han eller hun velger å skifte arbeidsgiver eller velger å slutte på arbeidsplassen av andre grunner. Dette kan en helt klart også si om Steffen. Coach Landro vil helt klart etterlate seg et tomrom både på banen og på sidelinjen, men også i lokalmiljøet, blant sine venner i Nest og selvsagt i den lokale pressen.

Gang på gang har Steffen knust rekorder, gang på gang har treneren fra annerledeslaget på Sotra klart å skape et vinnerlag av små ressurser. Det er ikke få Eliteserie-spillere som også skylder Steffen en takk for å være der de er i dag.

I dag er det vår tur til å få gi Steffen en stor takk. Nest-Sotra skal, egentlig, ikke kunne ha et fotball-lag i OBOS-ligaen, det er en «umulighet» som vi etter hvert har begynt å ta for gitt. En umulighet som vi kan takke Steffen for. Nå skal «Prosjekt Landro» flyttes noen knepp lenger sør og Sandnes-Ulf og Rogaland skal få glede av å observere et trener-talent på sitt nye stadion.

Les på Popidol: Først tok de bort Grid Girls og nå skal de bli miljøvennlige

Kaptein Bjarte Haugsdal sparer ikke på superlativene når han skal beskrive treneren sin!

– Steffen Landro er en hedersmann, en sann klubblegende.

Det er ikke enkelt å finne gode nok ord når man skal prøve å få frem betydningen Steffen har hatt for Nest-Sotra etter han tok over som trener.

Steffen er en person som brenner for Nest-Sotra, og han har alltid gitt absolutt alt for denne klubben.

Vi hadde nok ikke vært i nærheten av der vi er idag sportslig uten han. Jeg har hatt mange flinke trenere opp i gjennom, men Steffen er uten tvil den beste. Steffen er ikke bare en bra trener, men også en fantastisk person. Det å ha fått samarbeide så tett med han som jeg har gjort de siste årene har vært ett sant privilegium.

Det er bare til å gratulere Sandes Ulf med et fantastisk valg av ny trener, de kunne ikke fått noen som var bedre. Jeg er sikker på at entusiasmen rundt Sandes Ulf laget kommer til å blomstre med Steffen på laget. Dersom det finnes noen som kan få fart på Sandes Ulf igjen, så er det han.

Det eneste som kan ødelegge for Steffen i Sandes Ulf er at klubben ikke gir Steffen muligheten til å forme sitt eget lag og til å være seg selv.

Klarer Sandes Ulf gi Steffen den friheten han har gjort seg fortjent til, så er det ingen tvil om at han kommer til å lykkes!

Les på F7: En hvithval leker “catch” med rugbyball nær sørpolen