Morten Hjulmand

Den 24 år gamle defensive midtbanespilleren Morten Hjulmand tok ikke riktig av før han flyttet fra Serie A klubben Lecce til den portugisiske storklubben Sporting.

Dansken viste gode takter i de to årene har var hos Lecce, mens flere regnet med at han ville ta skrittet til en større klubb i en av de fem store ligaene valgte han den sterkeste klubben i Primeira Liga om dagen, mye på grunn av manager Ruben Amorim som i løpet av side snart fire år i Sporting har bygget et knallsterkt lag med europeiske ambisjoner.

Les: Roy Keanes første Instagram-«post» på to år går umiddelbart viralt

Sporting vant i fjor sommer budkampen om Hjulmand. – De fikk tilslaget på 18 millioner euro, mindre enn det som lå på bordet både fra Premier League og La Liga klubber.

Nå er verdien 30 millioner euro i følge Transfermarkt en sum som Barcelona er beredt til å rydde unna spillere for å kunne betale. De er ikke alene Tottenham manager Ange Postecoglou har bedt sine speidere holde et ekstra øye på dansken.

Journalist Gianluca di Marzio fast at FC Barcelona er store beundrere av Hjulmand, som blir sett på som den perfekte signeringen for å fylle den defensive midtbaneposisjonen – som har vært ledig siden Sergio Busquets’ overgang i sommer.

Hjulmand har i løpet av året vokst til noe av en personlig favoritt hos Sporting-manager Ruben Amorim, som er en av kandidatene til å erstatte Xavi på Barcelonas trenerbenk.

ENGELSKE KLUBBER: Engelsk fotball håver inn milliarder på ny drømmeavtale