Som vi husker denne spilleren. (c) Bilde Liverpool FC: Xabi Alonso

Noen fotball-legender kaster seg inn under den brennhete spotligheten ved første og beste anledning. I Spania er det tradisjon for at et naturlig steg må følge det neste.

Noe ullen innledning, men vi har respekt for en Steven Gerrard som velger Skottland og lykkes, Xavi Hernandez som sier nei takk til Barcelona – og lykkes i Qatar. Nå kommer en annen Liverpool-kjenning også snikende.

Les: Kasper Junker viste Iniesta hvordan man vinner kamper

Med runder hos Liverpool, Real Madrid og Bayern München, har Xabi Alonso opparbeidet seg legendestatus som spiller. I 2017 var det på tide å gi seg, men ikke med fotball.

Alonso viste tydelig hvilken vei han valgte videre. Det begynte i det stille som U13-trener for Real Madrid i 2018, før han ble hentet til Real Sociedads B lag i 2019.

På lørdag ledet Xavi laget sitt til 2-1 seier mot Algeciras etter forlengelse. Med seier i opprykksfinalen venter nå Segundo Division på B-laget.

Tidligere i sesongen ble Xavi sterkt linket til Borussia Mönchengladbach, men valgte å forlenge hos Real Sociedad.

Stein på stein utenfor de største spotlight´ene, virker nå som en riktig plan for 39 åringen. De store mulighetene kommer, da er det greit å være skikkelig klar.

Les: Marcus Rashford hinter om livet etter Manchester United