Ingen levnet denne gjengen en sjanse før sesongstart. (foto: arsenal, twitter)

Da var det igjen tid for Premier League-runde. Steven Gerrard og Aston Villa fikk en sårt tiltrengt seier, Lampard og Everton det samme. På den andre siden gravde Brendan Rodgers og David Moyes seg dypere ned i snart-sparken-hullet. Erling Haaland gjorde sin greie, Manchester City gikk opp som serieleder med 0-3 seier over Wolverhampton. Helt til Mikel Arteta sendte sin ungdomsgjeng ut på gressmatta i Brentford. Nå er det ingen tvil lenger, styrkeforholdet har endret seg.

Før sesongen snakket få om Arsenal. Vel, ikke helt riktig, ekspertkommentator Gary Neville la ut hvor lite imponert han var over Arsenals manglende rutine og evne til å holde helt inn til Champions League-billett forrige sesong. For den tidligere United-stjerna var den største svakheten til Arsenal altfor mange unge og uerfarne spillere – og for fersk manager i 40-åringen Arteta.

Nations League: Skottland – Ukraina, 21. september

Det var før sesongen. Så startet kaptein Martin Ødegaard og gjengen i et forrykende tempo, med seire på rekke og rad helt frem til tapet mot Manchester United på Old Trafford. Der kom det negative vendepunktet, tenkte nok Neville.

Etter nitti minutter mot Arsenal på søndag var Brentford-manager Thomas Frank av en helt annen oppfatning.

21-åringen Bukayo Saka serverte to assists, 21-åringen William Saliba satte inn Arsenals første scoring, 22-åringen Fabio Vieira den siste. 0-3 seier til The Gunners. Mikel Arteta viste i tillegg supporterne og Gary Neville at det er flere supertalenter på vei. Da Arsenal-manageren satt inn Ethan Nwaneri, ble den offensive midtbanespillerens den yngste spilleren i Premier Leagues historie med sine 15 år og 181 dager.

Nations League: Kroatia – Danmark, 22. september

-Han fortjener det. Han har gjort det godt. Han er så et stort talent og vi vil beholde ham hos oss, sier Arteta til BBC. Som også signaliserer at de største talentene på balløya ikke trenger å gå til klubber som Borussia Dortmund i Bundesliga for å få spilletid og utvikling.

Etter Brentford-kampen var ikke Thomas Frank i tvil. Brentford-manageren er denne uken sterkt linket til jobben som erstatter for Rodgers hos Leicester, på søndag ga Arsenal ham liten tid til å tenke på annet enn å forsvare seg.

Nations League: Italia – England, 23. september

-Det var en velfortjent seier. Man kan se hvor hardt de har jobbet. Jeg tror de kommer til å klare seg fremragende. Jeg tror de nå er tittelkandidater, skryter Frank til Sky Sports.

Arsenal er nå tittekandidater, kommer det fra manageren som fikk kjenne Arsenals styrke på nært hold. Fikk du med den, Gary Neville?

Chelsea med 10 poeng på 6 kamper, Liverpool med 9. West Ham under nedrykksstreken etter 7 runder, Arsenal på topp med 17 poeng flere enn Leicester. Styrkeforholdet i Premier League har denne sesongen definitivt endret seg.