Knallsterke Alexander Sørloth jubler mens en av verdens beste keepere har satt seg..(Bilde Twitter Real Sociedad)

Alexsander Sørloth har denne sesongen satt inn 11 mål i La Liga noe som utgjør nesten 1/4 del av alle målene til Real Sociedad. – I går var en merkedag, hvor Sørloth hadde både en assist og et mål mot Barcelona. Det gjør han til den Real Sociedad-spilleren i det 21. århundre med både scoring og assist i én og samme kamp på Camp Nou.

Barcelona 1 – Real Sociedad 2

La Liga har denne sesongen dreid som Barcelona som allerede før gårsdagens kamp er mestre, planen var å feire med en hjemmeseier på en fullstappet Camp Nou, men istendfor ble det en av Alexander Sørloth sine største kvelder på fotballbanen hvor han løftet Real Sociedad nærmere Champions League.

Les: Ikke bra for Thomas Tuchel når Thomas Müller er frustrert

Det er tre kamper igjen av årets serie. Real Sociedad leder med fem poeng på Villarreal på femteplass.

Allerede etter fem minutter stormet den norske landslagsspissen inn på Barcelonas banehalvdel med ballen i beina. I stedet for å gå på mål, spilte han Mikel Merino igjennom. Alene Marc-André ter Stegen i Barcelona-målet gjorde Merino ingen feil.

Etter 66 minutters spill fikk Sørloth selv en eventyrlig sjanse da han steg til værs på bakerste stolpe. Han fikk imidlertid ikke det treffet han hadde håpet på.

Les: Galatasaray takker nei til det de mener bare er et første bud
Fem minutter senere fikk imidlertid Sørloth sjansen igjen. Denne gangen var det Martín Zubimendi som stormet inn på Barcelonas halvdel. Og nå var Sørloth i den andre enden av pasningen.

Alene med keeper gjorde 27-åringen alt rett og satte inn 2–0 foran over 88.000 tilskuere.

Ifølge statistikknettstedet OptaJose er Alexander Sørloth den første Real Sociedad-spilleren i det 21. århundre med både scoring og assist i én og samme kamp på Camp Nou.
Ni minutter før full tid ble Sørloth tatt av banen etter sin praktkamp. Åtte minutter senere reduserte ligaens toppscorer Robert Lewandowski for Barcelona, men Sørloth og hans lagkamerater kan likevel pakke med seg alle poengene hjem til San Sebastián.