Osasuna

Det synes ikke være noen grenser for iveren til UEFA til å straffe. – Vi i Sporten er selvfølgelig enig i at kampfiksing er alvorlig, men når hendelsen er ti år gammel og ingen av de som var skyldige straffes av straffen blir det feil.

UEFA har i dag fjernet La Liga-klubben Osasuna fra Conference ligaen kommende sesong fordi tidligere klubbledere var involvert i kampfiksing for et tiår siden. – Det europesiske fotballforbundet opplyser samtidig at laget som endte på 8.plass i La Liga sist sesong, Athletic Bilbao tar Osasuna sin plass og kan se frem til mellom 40 og 140 millioner i Conference liga penger. (alt ettersom hvor langt de kommer)

Les: Roberto Firmino har dessverre signert

I UEFAs reglement heter det at lag som har vært innblandet i fiksing av enhver kamp siden 2007, kan bli utestengt fra neste europeiske turnering det kvalifiserer seg til. Sist gang Osasuna var kvalifisert for spill i Europa var i 2007/2008 sesongen.

Derfor kampfiksingen som foregikk mellom 2012 og 2014 kommer nå til straff selv om utestengelsen bar bakgrunn i hendelser som tidligere ledere er ansvarlige.

Osasuna mener på sin side at UEFA gjør en feil ved å straffeklubben og dens nåværende ledelse, som har fordømt korrupsjonen som ble begått av en tidligere generasjon.

Osasuna skulle i utgangspunktet gått rett inn i conferenceligaens siste kvalifiseringsrunde.

LES: Christophe Galtier arrestert og sparket omtrent samtidig