Sterkere sammen

Det var mye vilje og lite struktur på det norske laget i går kveld i 8-delsfinalen mot Australia. – Glemt er konflikter og tidligere internasjonale mesterskap vi er i kvartfinalen med et sammensveiset lag som jobber for hverandre. 

Neste stopp er trolig England, og det er bare å erkjenne: Det har vært, og er fremdeles, litt vanskelig å seg for seg en norsk seier mot Phil Nevilles fremadstormende lag.

Les: Real Madrid kjøper kvinnelag

NORGE – AUSTRALIA 2-1 etter straffesparkkonkurranse

For åttedelsfinalen i Nice ble av det svært dramatiske slaget. Norge tok ledelsen ved Isabell Herlovsen før pause, men derfra handlet mye om å forsvare ledelsen.

Det virket et hardtarbeidende norsk lag å klare, men etter 81 minutter kom den australske utligningen da Elise Kellond-Knight skrudde en corner rett i mål.

Deretter ble den mange skudd, inkludert tverrlegger og en utvisning, men ekstraomgangene endte målløse og dermed ble det straffespark konkurranse og som alltid, de er dramatiske.

Les: Mundo Deportivo: Neymar er alt annet enn velkommen i Barcelona

Caroline Graham åpnet for Norge fra ellevemetermerket, og hun satte ballen sikkert i mål. Australias stjerne Sam Kerr brant sitt forsøk over og sørget for at Norge fikk initiativet tidlig i straffesparkkonkurransen.

Guro Reiten var sikker da hun skjøt Norges straffe nummer to, og da Hjelmseth reddet forsøket fra Emily Gielnik var Norge virkelig i førersetet.

Maren Mjeldes scoring gjorde at Norge hadde matchball da Steph Catley gikk fram, men hun scoret på sitt forsøk.

Det var imidlertid for sent for Australia, for da Ingrid Syrstad Engen scoret kunne det norske laget slippe jubelen løs.

Les: Maja Lundes Blå topper bestselgerlista i Tyskland