Hjem FotballBundesliga Straffedrama mellom Bayern Munchen og Borussia Dortmund
Straffedrama mellom Bayern Munchen og Borussia Dortmund

Straffedrama mellom Bayern Munchen og Borussia Dortmund

august 6, 2017

Det måtte straffer til for å skille Bayern Munchen og i den tyske Supercupen. Ved full tid stod det 2-2 etter at Bayern utlignet i det 88. minutt.

Det startet best for Borussia i årets første kamp mellom de to tyske storklubbene. I det 11. minutt rotet Bayerns Javi Martinez bort ballen til Christian Pulisic, og amerikaneren var plutselig alene mot keeper Sven Ulreich. 18-åringen beholdt roen og trillet ballen enkelt forbi Bayerns andrekeeper.

Men målet virket å vekke den tyske mesteren, og innen syv minutter var gått hadde Robert Lewandowski utlignet. Etter utligningen presset Bayern på, men stolpene og  Borussias keeper Roman Bürki  holdt Dortmund inne i kampen.

Med 20 minutter igjen av kampen spilte  Ousmane Dembele Pierre-Emerick Aubameyang vakkert igjennom og den målfarlige spissen chippet ballen i en nydelig bue over den utrusende Ulreich. Men som vanlig i kamper mellom disse to lagene holdt spenningen helt til siste slutt, og i det 88. minutt fikk Bayerns Joshua Kimmich rotet ballen i mål etter at Dortmund ikke klarte å klarere ballen etter et frispark fra Sebastian Rudy. Det endte uavgjort og dermed var det duket for straffekonkurranse.

Der seiret Bayern etter at Dortmunds Marc Bartra ikke klarte å sette lagets sjette straffe. Dermed ble det jubel igjen for Tysklands mestvinnende lag.

 

 

 

Les også: