Bilde: Njål Arnar Johansen

Norge er tilbake på sporet etter torsdagens tap og topper nå gruppa etter å ha vunnet over Serbia med god margin. – Det var Sander Sagosen sitt storspill som sendte Norge til topps i EM-kvalifiserings gruppa etter ha vunnet 35-25.

Tidligere i uken avgjorde Serbia med bare noen sekunder igjen på klokka og vant hjemmekampen 25-24. Dermed lå serberne med full pott (6 poeng) etter de tre første rundene. – Etter kampen i Åsane var det en svært fornøyd Sander Sagosen som snakket med TV2: «Det var veldig artig. Det var en stor revansje i meg og hele gruppa etter Serbia-kampen da vi rotet det bort»

Les: Holder døra vidåpen for Zlatan

– Det er nydelig å se at vi har en Sander Sagosen som går i front. Han er vår beste spiller og har virkelig bestemt seg i dag, sa TV 2s håndballekspert Gro Hammerseng-Edin i pausen.

Bilde: Njål Arnar Johansen

– En ting er målene, men nå tok han to nivåer til. Han hadde bestemt seg for at han skulle være god i dag. Han spilte nesten hele kampen og gjorde en veldig god kamp, sa landslagstrener Jonas Wille til TV 2.

– Vi maler på fra start til slutt, og da blir avstanden stor, sa Sagosen.

LES: Sjokkmelding: Utestengt fra overgangsmarkedet!

Dermed klatrer Norge opp på 1.-plassen i gruppa med seks poeng. Det er like mange som Serbia, men Norge er foran i innbyrdes oppgjør.

De to beste og fire av åtte gruppetreere får EM-plass. Mesterskapet spilles i Tyskland om ti måneder. Det gjenstår to kamper for Norge i kvalifiseringen. De spilles i april mot Finland og Slovakia. Norge og Serbia trenger begge bare ett poeng til for å være EM-klare.

Til pause sto det 17-12. Sagosen, som spilte sin landskamp nummer 150, scoret åtte mål før pause og avsluttet med tolv nettkjenninger totalt.

Etter hvilen fortsatte det norske laget i samme spor og vant komfortabelt.