Stevan Jovetic

Det er en lang reise som Montenegro sin målmaskin har hatt de siste årene, fra å slå igjennom i Fiorentina til å få den store sjansen for Manchester City og feile. Stevan Jovetic 31 mål på 61 kamper for Montenegros landslag, og han ble toppscorer i C-divisjonen i forrige utgave av Uefas nasjonsliga.

Stevan Jovetic var fantastisk for den italienske klubben Fiorentina i fem sesonger, Manchester City prøvde år og og år inn å hente han og først i 2013 på tampen av hans avtale klarte de å hente han over for 26 millioner euro pluss bonuser.

Les: Real Madrid øser ut med kjærlighet til Raphael Varane etter exit

Bonuser som den italienske klubben kunne se langt etter, for det gikk svært dårlig i den blå delen av Manchester. – Det ble utlån til Inter Milan, som etter hvert ble til salg for nøyaktig halvparten av de betalte noen år tidligere.

Etter det har det gått bedre enn i Manchester, men fortsatt ikke helt på det nivået han leverte for Fiorentina. (Han har spilt for Inter Milan, Sevilla og nå sist Monaco etter han forlot England)

«I Stevan får vi en klassisk sentralspiller offensivt som har mye erfaring fra Europas toppligaer. Stevan har scoret mål overalt, og med hans kvaliteter kommer han til å styrke oss umiddelbart», sier Herthas sportsdirektør Fredi Bobic i pressemeldingen.

Les: Har kapret trollmannen Vladimir Petkovic

Hertha Berlin ble nummer 14 i 1. Bundesliga forrige sesong. Kommende sesong serieåpner Jarsteins lag borte mot Köln 15. august.