Stefan Billborn

Det er ikke uten grunn den svenske trenerduoen Stefan Billborn og Joachim Björklund har fått sparken fra Sarpsborg 08. – Bare 10.poeng på 11.kamper og 15.plass taler sitt tydelige språk. – Fortsetter ting som nå blir det OBOS-Ligaen neste år.

Expressen skriver at det trenerne er nær ved å overta IFK Gøteborg til tross for at de har kjørt Sparpsborg i grøfta. Stefan Billborn ble ansatt før 2022 sesongen og ledet klubben til en 8.plass, sist sesong så ut til å gå bedre, men tre strake tap på slutten av sesongen endte Sarpsborg igjen på 8.plass.

Les: Kan sende så mange advokater de gidder, kommer ikke til å betale 1,1 milliarder

Partene er «enig om å avslutte samarbeidet», skriver Sarpsborg på sine nettsider.

«Etter gode samtaler er det en gjensidig respekt for at dette er det riktige å gjøre nå. Tiden er moden» sier Sarpsborg-direktør Raymond Fjeld.

«Vi vil takke Stefan og «Jocke» for et veldig godt samarbeid. De har vært gode representanter for oss og har stått fast i medgang og motgang.»

De tidligere Hammarby-trenerne er «nær» på å bli enige med Blåvitt.

Sindre Tjelmeland er midlertidig trener i IFK for tiden, etter at Jens Askou ble kjøpt ut av Sparta Praha.

Billborn er god venn med Ola Larsson, teknisk direktør i IFK, fra før og dukket opp på Gamla Ullevi i år. Sistnevnte har kommentert for Fotbollskanalen om den nå tidligere Sparsborg-treneren er et nåværende navn:

– Din jobb blir å legge puslespillet. Men jeg vil ikke kommentere noen navn eller spekulasjoner fra din side. Det kan du fortsette med på egenhånd, sa Larsson da.

Sarpsborg melder at Malmö FF-profil Guillermo Molins, som var P19-trener i klubben, og Dan-Atle Grönn skal lede laget. John Alvbåge får også plass i det nye, midlertidige trenerteamet.

Les på Engelske klubber: Wrexham bekrefter første signering siden de sikret opprykk til League One

IFK Göteborg ligger på 13. plass i Allsvenskan.